Proizvođač: 4YOU PHARMA
Šifra artikla: 12395
Raspoloživost: Nije na zalihi

Cijena:

15.30 KM

Količina

Dodatak prehrani namijenjen za primjenu kod osoba u stanjima prehlade i gripa, kod kašlja, grlobolje i upale sluzokože gornjih disajnih puteva, kod djece starije od jedne godine.

Proizvod sadrži ekstrakte: korijena geranijuma (Pelargonium sidoides), ploda crne zove (Sambucus nigra), ploda šipurka (Rosa canina) koji sadrži vitamin C, ploda acerole (Malphigia punicifolia) koji sadrži prvenstveno vitamin C, vitamine A, B grupe i D, karotenoide, bioflavonoide, cink i bakar.

Pelargonium je jedna od klinički najispitivanijih ljekovitih biljaka za respiratorne infekcije, posebno infekcije gornjih respiratornih puteva (upala grla, krajnika, sinusa).

Ekstrakt ploda crne zove je visoke koncentracije i najvišeg kvaliteta, posjeduje provjereno dejstvo na viruse.

Cink je izuzetno jak stimulator i jedan od najvažnijih minerala za funkcionisanje imunog sistema.

Šipurak - izvor vitamina C visoke koncentracije. Tradicionalno se koristi za prehladu i gripu. Bogat je i jakim antioksidansima kao što su antocijani i flavonoidi - najznačajniji betakaroten i lutein.

Acerola - prirodni vitamin C. Sadrži 50-100 puta više vitamina C.

Pakovanje: 100ml

Primjena: Djeca starija od 1 godinu: 2 puta dnevno, najbolje ujutro i uveče, odmjeriti i dati djetetu da popije po 5ml sirupa.

Djeca starija od 12 godina i odrasli: 2 puta dnevno, najbolje ujutro i uveče, odmjeriti i dati djetetu da popije po 7,5 ml sirupa.

Upozorenje: Proizvod nije namijenjen trudnicama, dojiljama i mlađima od 1 godine. Proizvodi sa pelargonijumom se ne preporučuju osobama na antikoagulantnoj terapiji i osobama koje planiraju hirušku intervenciju, poseban oprez kod osoba sa oboljenjima jetre, psorijazom, reumatoidnim artritisom, lupusom i autoimunim oboljenjima zbog njegove sposobnosti aktivacije antitijela i izazivanja autoimunih poremećaja. Ne preporučuje se dijabetičarima.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: VIRANTO, SIRUP, PREHLADA I GRIPA, KASALJ, GRLOBOLJA, VITAMIN C, ZINC, ACEROLA, SIPURAK, VITAMIN D, IMUNITET, DJECA, ODRASLI