Proizvođač: ZEIN PHARMA
Šifra artikla: 02010364
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

27.50 KM

Količina

Ulje žutog noćurka je najbogatiji prirodni izvor biološki aktivnog vitamina F koji obezbjeđuje esencijalne masne kiseline zadužene (između ostalog) za proizvodnju molekula prostaglandin, koji kontroliše menstrualni ciklus, reguliše hormonski balans i osnovne fiziološke potrebe kod žena.

  • 100% prirodno ulje noćurka
  • hladnoprešano ulje
  • optimalna kombinacija s visokokvalitetnim vitaminom E

PMS i bolne menstruacije su sve češća pojava kod žena svih životnih dobi. Tegobe koje se pred i za vrijeme ciklusa javljaju sve više ometaju svakodnevni život žena tim danima da nerjetko potraže i pomoć ljekara, ali je svakako bolje odlučiti se za neko prirodno rješenje – ako i kad već postoji.

Glavobolje, razdražljivost, bolne i otečene grudi, grčevi i bolovi u predjelu stomaka, mučnina i povraćanje, promjene raspoloženja, samo su neki od simptoma PMS i bolnih menstruacija. U nekim slučajevima, toliko teški i ozbiljni da onemogućavaju normalno svakodnevno funkcionisanje. Analgetici i antiinflamatorni lijekovi su prvo na šta pomislimo i često posegnemo u tim situacijama, ali postoji i prirodno rješenje u vidu ulja biljke žuti noćurak, koja blagotvorno djeluje i smanjuje simptome PMS-a i bolnih menstruacija.

Ulje noćurka veoma povoljno djeluje kod mastopatije (napetost, bolovi i čvorići u dojkama), a pomaže i ženama u menopauzi kada se koristi kao prirodna terapija.

Pored svoje glavne uloge, ulje noćurka blagotvorno djeluje i na kožu ublažavajući upalne procese, kosu i nokte, zbog čega predstavlja pravu riznicu zdravlja i ljepote za svaku ženu.

Proizvod je namjenjen kao dodatak ishrani sa pozitivnim efektom i na zdravlje imunog, kardiovaskularnog i centralnog nervnog sistema pa se još preporučuje kod depresije, hroničnog umora, poboljšanja koncentracije i regulacije tjelesne težine.

Pakovanje: 180 kapsula

Primjena: 3 puta dnevno uzeti 2 cijele kapsule ulja žutog noćurka s mnogo negazirane vode.

ZeinPharma® nudi s uljem noćurka u kapsulama 500mg prirodnog hladnoprešanog ulja noćurka s 10 mg visokokvalitetnog vitamina E i 9% gama-linoleinske kiseline po kapsuli.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ULJE NOCURKA, ZEIN PHARMA, ZUTI NOCURAK, MENSTRUALNI CIKLUS, PMS, BOLNE MENSTRUACIJE, HORMONI, HORMONSKI DISBALANS, BOLNE GRUDI, MASTOPATIJA, MENOPAUZA, UMOR, DEPRESIJA, RAZDRAZLJIVOST, TJELESNA TEZINA