Proizvođač: ZEIN PHARMA
Šifra artikla: 02010064
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

26.00 KM

Količina

Ulje crnog kima (egipatsko hladno cijeđeno), dobija se iz sjemenki jednogodišnje biljke iz porodice žabnjaka (Ranunculaceae). Ulje sadrži veliki broj djelotvornih supstanci: eterično ulje, enzime, vitamine i esencijalne masne kiseline. Kapsule crnog kima koriste se kao jedan od najvrijednijih dodataka prehrani koje nam služe kao pomoć u jačanju otpornosti organizma.

Ulje crnog kima dokazano je korisno kao pomoć u regulaciji i osnaživanju imunog sistema, naročito kod alergija.

Povoljno djeluje na kožu i probavni sistem.

Crni kim ima imunomodulatorno djelovanje, što znači da pojačava ili smanjuje reakciju imuniteta, ovisno o stanju organizma. Jačanje rada imuniteta ključno je za obranu protiv vanjskih napadača - virusa, bakterija, gljivica i parazita. Snažno imunomodulatorno djelovanje ulja crnog kima ključno je i u tretiranju alergija, multiple skleroze, Crohnove bolesti, dijabetesa, dermatitisa i psorijaze.

Ulje crnog kima prirodan je antihistaminik i jedan od najpopularnijih prirodnih lijekova za liječenje i prevenciju alergija. Potrebno ga je početi koristiti nekoliko mjeseci prije sezone alergija, da bi se organizam unaprijed pripremio. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, pa čak i kompletnog izlječenja.

Djelotvorno je i u liječenju bolesti dišnih organa uključujući astmu, hripavac, bronhitis i upalu grla.

Crni kim je prirodni antibiotik koji nema štetnih posljedica. Koristi se kod različitih infekcija i upala, a djelotvoran je i protiv gljivica i parazita. Pokazao se učinkovitim protiv E.coli, pa se primjenjuje i u liječenju urinarnih infekcija.

Ulje crnog kima pomaže održavati zdravlje mikroflore želuca i crijeva te stimulira rad bubrega i jetre. Pročišćava probavni sistem (posebice detoksicira crijeva te ubija parazite u njima). Često se koristi u borbi protiv gljivičnih oboljenja poput kandide, gdje opet dolazi do naglaska njegov učinak na imunitet. U tom se slučaju uzima lokalno i oralno.

Ulje crnog kima koristi se u njezi kože, kose i noktiju te pomaže kod njihovih oboljenja. Vanjska primjena djeluje kod gljivica na noktima i stopalima, dermatitisa, neurodermatitisa, gubitka kose, psorijaze, impetiga, akni te kroničnih i alergijskih upala.

Pakovanje: 180 kapsula

Primjena: 2 puta dnevno po 3 kapsule uz dosta tečnosti uz obrok.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ULJE CRNOG KIMA, ZEIN PHARMA, CRNI KIM, CUROKOT, IMUNITET, IMUNI SISTEM, ANTIHISTAMINIK, ALERGIJE, DIJABETES, HOLESTEROL. PROBAVA, KOZA, KOSA, NOTKI, GLJIVICE, PSORIJAZA, URINARNE INFEKCIJE, E COLI