Proizvođač: MEDIS
Šifra artikla: 2140044
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

39.50 KM

Količina

Novalac Allernova AR je hrana za posebne medicinske potrebe dojenčadi i male djece kod preosjetljivosti na bjelančevine kravljeg mlijeka te koja bljuckaju.

Namijenjen:

  • Dojenčadima i maloj djeci kod dokazane alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka
  • Dojenčadima i maloj djeci koja osim alergije imaju probleme s bljuckanjem
  • Dojenčadima od rođenja do 36. mjeseca života (0-36 mjeseci)

Prednosti:

  • Ublažava tegobe povezane s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka (proljev, zatvor, pretjeran plač, grčevi, svrbež na koži…)
  • Smanjuje količinu i učestalost bljuckanja zbog sadržanog kukuruznog škroba
  • Mogu je također piti dojenčad i djeca s intolerancijom na laktozu (ne sadrži laktozu)

Novalac Allernova AR može se upotrebljavati kao jedina hrana do navršenog 6. mjeseca starosti. Nakon 6. mjeseca mliječna hrana Novalac Allernova AR upotrebljava se kao dio miješane prehrane. Novalac Allernova AR je zgusnuta hrana koja sadrži hidrolizirane bjelančevine kravljeg mlijeka (kazeina) i ne sadrži laktozu.

Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka razvija se u prvim mjesecima života. Simptomi alergije mogu se manifestirati na svim organskim sistemima, u prvoj godini prvenstveno na probavnom sistemu i koži. Najčešći simptom koji je izražen u probavnom sistemu je bljuckanje ili regurgitacija.

Liječenje preosjetljivosti na bjelančevine kravljeg mlijeka uključuje potpuno isključenje mliječnih bjelančevina iz prehrane dojenčeta, a za smanjenje bljuckanja upotrebljava se zgusnuta mliječna hrana. Pravo rješenje za dojenčad s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka i istovremenom regurgitacijom jest upotreba hrane za posebne medicinske potrebe – to je Novalac Allernova AR.

Novalac Allernova AR sadrži potrebne hranjive sastojke za pravilan rast i razvoj djeteta. Ne sadrži laktozu.

Novalac Allernovu AR upotrebljavajte samo pod zdravstvenim nadzorom. Ne upotrebljavajte je za hranjenje zdrave djece. Novalac Allernova AR je kontraindicirana kod galaktozemije i/ili malapsorpcije glukoze i galaktoze.

Sastav mliječne hrane Novalac usklađen je s evropskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Pakovanje: 400g

Primjena i doziranje:

Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,5 g mliječne hrane Novalac Allernova AR.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

* kao dio miješane prehrane

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: NOVALAC, ALLERNOVA, NOVALAC ALLERNOVA, ALERGIJA NA MLIJEKO, BJELANCEVINE U MLIJEKU, BEZ LAKTOZE, BEBE, DJECIJA HRANA, DOHRANA, ADAPTIRANA MLIJECNA FORMULA

Slični artikli