Proizvođač: MEDIS
Šifra artikla: 4375
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

19.70 KM

Količina

Novalac 2 prelazna mliječna hrana za dojenčad (6–12 mjeseci).

Namijenjen:

  • Dojenčadima bez probavnih tegoba
  • Dojenčadima nakon navršenog 6. mjeseca života
  • Dojenčadima kao dopuna raznovrsnoj prehrani

Prelazna mliječna hrana Novalac 2 primjerena za dojenčad stariju od 6 mjeseci.

Prednosti:

  • Dodane omega-3 i omega-6 masne kiseline doprinose normalnom razvoju mozga i vida dojenčadi
  • Izvor vitamina D (za normalan rast i razvoj kostiju dojenčadi), C, E, K1 i biotina
  • Izvor kalcija

Novalac 2 prelazna mliječna hrana primjerena je za dojenčad stariju od 6 mjeseci. Dio je raznolike prehrane, ali se u prvih šesti mjeseci života ne smije upotrebljavati kao zamjena za majčino mlijeko. Primjerena je kao dopunska hrana ako dojenje nije dovoljno i kao prelazna hrana nakon upotrebe Novalac 1 početne mliječne hrane za dojenčad.

Univerzalna mliječna hrana Novalac 2 ima sličan sastav kao majčino mlijeko. Sadrži sve bjelančevine, masti, ugljikohidrate, aminokiseline, vitamine i minerale koji su dojenčetu potrebne za zdrav razvoj i rast.

Evropske smjernice za prehranu dojenčadi nakon navršenog 6. mjeseca osim uvođenja krute hrane preporučuju nastavak dojenja (odnosno hranjenje mliječnom hranom ako mama ne može dojiti). Do navršenog 12. mjeseca ne preporučuje se davanje kravljeg mlijeka kao samostalnog obroka. Za dojenče od 6 mjeseci kravlje mlijeko sadrži 3 puta previše soli. To je jednako kao da dojenče svaki dan popije 3 puta slaniju mliječnu formulu ili majčino mlijeko. Pijenje kravljeg mlijeka kao zamjena za dojenje ili mliječnu formulu već nakon 6. mjeseca može izazvati oštećenja bubrega i visoki krvni tlak kasnije u životu.

Novalac 2 dio je velike grupe proizvoda posebno prilagođenih dojenčadima pažljivo izabranim sastojcima i kontrolisanim kvalitetom. Za djecu stariju od 12 mjeseci preporučujemo prelaz na mlijeko za malu djecu Novalac 3.

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s evropskim smjernicama o dječijoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Pakovanje: 400g

Primjena i doziranje:


Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac 2.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

*kao dio raznolike prehrane

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: NOVALAC, NOVALAC 2, MLIJECNA HRANA ZA BEBE, BEBE, DJECIJA HRANA, DOHRANA, ADAPTIRANA MLIJECNA FORMULA, 6-12 MJESECI

Slični artikli