Proizvođač: CYDONIA
Šifra artikla: 2040091
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

4.60 KM

Količina

Gavezova mast djeluje putem alantoina koji je aktivator rasta stanica. Alantoin ubrzava zarastanje rana, obnavljanje slomljenog koštanog tkiva, kao i tetiva oštećenih usljed iščašenja i uganuća. Ovo je moguće zahvaljujući brzoj difuziji alantoina kroz kožu i okolna tkiva.

Gavezova mast omogućava brzi nestanak modrica i podliva tako što dovodi do hemolize eritrocita u oštećenom tkivu.

Za liječenje rana, i čireva na koži, veoma je važan tzv. "flaster-efekat" toniziranja oboljelog područja usljed prisustva sluzi i tanina, dok alantoin sprječava formiranje ožiljaka ubrzanim obnavljanjem stanica epitela kože. Adstringentna svojstva tanina su važna za zaustavljanje krvarenja.

Pogodna je za upotrebu na licu prije treninga pogotovo prilikom izlaganja  hladnoći i kiši. Bogata formulacija sa zemljanim, dubokim mirisom, sa baznim sastojcima koji harmoniziraju ovaj osjećaj, obogaćuje i hrani područje, ne ostavljajući masni film.

Pakovanje: 30g

Primjena: Dobro umasirajte mast od gaveza u kožu posebno na izložena područja: šake, ruke i noge. Na ovaj način može pomoći da se zadrži normalna prirodna barijera protiv agresivnih elemenata okoliša.

Upozorenja:  Čuvati dalje od dohvata i pogleda djece. Provjeriti na alergije.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: CYDONIA, GAVEZ, RANE, KOSTI, UGANUCA, ISCASENJA, TETIVE, MODRICE, PODLIVI

Slični artikli