Proizvođač: MERCK
Šifra artikla: 2010360
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

31.90 KM

Količina

Tijelo Vaše bebe je potpuno formirano do kraja 13. nedjelje, nakon čega slijedi nevjerovatna faza rasta.

U ovoj fazi preporučujemo FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. Od 13. nedjelje pa sve do kraja perioda dojenja FEMIBION 2 Vam obezbjeđuje pažljivo odabrane hranljive sastojke poput folata* (Metafolin® i folna kiselina) i omega-3 masnu kiselinu.**

Unos omega-3 DHA u trudnoći doprinosi razvoju očiju i mozga bebe, najprije preko pupčane vrpce, a kasnije putem dojenja. I zaista, čak i nakon rođenja, povećane količine se nalaze u mrežnjači oka i mozgu bebe.

Da bi se obezbijedili optimalni nivoi omega-3 DHA za Vaše dijete tokom trudnoće i kada budete dojili, trebalo bi da dopunite unos DHA. Pored preporučenog dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina, koji iznosi 250 mg za sve osobe, za trudnice je potreban i dodatni dnevni unos od 200 mg.

FOLNA KISELINA - B9 vitamin koji se u tijelu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko tijelo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, diobi, a samim tim i rastu tkiva. Međutim, nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.

METAFOLIN® - Specijalan oblik folata koji ne zahtijeva da bude aktiviran u tijelu, već je odmah spreman za djelovanje.

JOD - Doprinosi normalnoj produkciji tireoidnih hormona (hormona štitne žlijezde) u tireoidnoj žlijezdi (štitnoj žlijezdi) koji su esencijalni za razvoj bebe.

VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN, PANTOTENSKA KISELINA -  Učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno djelovanje folata.

VITAMIN C - Potpomaže normalnu funkciju imunog sistema.

VITAMIN E - Štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

DHA - Predstavlja dokozaheksaenoinsku kiselinu. Ova omega-3 masna kiselina igra važnu ulogu u periodu trudnoće i dojenja. Trudnicama i ženama koje doje preporučuje se dodatan unos od 200mg DHA dnevno jer podržava pravilan razvoj mozga i vida fetusa i dojenčeta, kao i razvoj njegovih intelektualnih i motoričkih sposobnosti.

Pakovanje: 28 tableta + 28 kapsula

Primjena: Uzeti jednu tabletu dnevno i jednu kapsulu sa vodom. Preporučuje se korištenje od 4.mjeseca do kraja perioda dojenja.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: FEMIBION 2, TRUDNOCA, DOJENJE, FOLAT, METAFOLIN, VITAMINI ZA TRUDNICE, VITAMINI ZA DOJILJE, BEBA, FETUS, OMGEA, DHA, VITAMIN E, VITAMIN C, JOD, B6, B12, MAMA

Slični artikli