Proizvođač: MERCK
Šifra artikla: 02010374
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

26.90 KM

Količina

FEMIBION 1 Vam obezbjeđuje unos pažljivo odabranih hranljivih sastojaka, kao što su folat* (Metafolin® i folna kiselina), koji preporučujemo od početka planiranja trudnoće do 12. nedelje trudnoće.

Isplati se obratiti pažnju na ishranu prije nego što zatrudnite, da biste bebi obezbjedili najbolji mogući početak. Generalno je uvijek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane zahtjeve za nekim hranljivim sastjcima pošto moraju i da njima snadbijevaju nerođenu bebu tokom ovog perioda. Posebno treba obratiti pažnju da se obezbijedi dovoljan unos folata *.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina)*, osmišljen posebno za fazu planiranja i prvi trimestar trudnoće.

FOLNA KISELINA - B9 vitamin koji se u tijelu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko tijelo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, diobe, a samim tim i rastu tkiva. Međutim nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.

METAFOLIN - specijalan oblik folata razvijen i patentiran od kompanije Merck, koji ne zahtijeva da bude transformisan u tijelu, nego je odmah raspoloživ za resorpciju. Metafolin® je registrovan od strane Merck KGaA, Darmstadt,Nemačka.

JOD - doprinosi normalnoj produkciji tireoidnih hormona u tireodinoj žlijezdi koji su esencijalni za razvoj bebe.

VITAMIN B6, VITAMIN B12 NIACIN I PANTOTENSKA KISELINA - učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno djelovanje folata.

VITAMIN C - podržava normalno funkcionisanje imunog sistema.

VITAMIN E - štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

Pakovanje: 28 tableta

Primjena: Uzimati jednu tabletu dnevno s vodom, preporučljivo uz glavni obrok. Preporučuje se upotreba od trenutka planiranja i tokom trudnoće sve do kraja 3. mjeseca.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: FEMIBION 1, TRUDNOCA, PLANIRANJE TRUDNOCE, TRUDNICE, FOLNA KISELINA, METAFOLIN, JOD, B6, B12, NIACIN, VITAMIN E, VITAMIN C, PRVI TRIMESTAR

Slični artikli