Proizvođač: BOSNALIJEK
Šifra artikla: 02020570
Raspoloživost: 2-3 Days

Cijena:

16.00 KM

Količina

FeRAL KID® je dodatak prehrani namijenjen za prevenciju nedostatka željeza kod adolescenata i djece starije od 7 mjeseci.

FeRAL KID® otklanja osjećaj umora i nedostatka energije, štiti od infekcija, poboljšava mentalne sposobnosti te poboljšava radnu sposobnost.

Sadrži 10 mg željeza što odgovara 100% preporučenoj dnevnoj dozi željeza.

FeRAL KID® se preporučuje u slučajevima:

  • povećane potrebe za željezom (djeca u periodu rasta i razvoja, povećana psihička i fizička aktivnost kao što su učenje i aktivno i rekreativno bavljenje sportom),
  • smanjenog unosa željeza hranom (jednolična prehrana, nedovoljan unos vitamina i minerala).

Osim bolje efikasnosti, proizvodi FeRAL® se bolje podnose jer ne izazivaju neprijatan metalni okus, ne prouzrokuju tamnjenje zuba, te ne prouzrokuju stomačne tegobe poput mučnine, žgaravice, povraćanja, proljeva, zatvora itd.

Pakovanje: 10 bočica

Primjena: Protresti bočicu prije otvaranja. Sadržaj bočice se može popiti sam ili razblažen sa vodom ili sokom. Preporučuje se primjena ovog proizvoda sa sokom od narandže ili vitaminom C. Vitamin C povećava apsorpciju željeza.

Preporučena dnevna doza za dojenčad od 7 do 11 mjeseci kao i djecu od 7 do 11 godina: 1 bočica na dan, prije doručka.

Preporučena dnevna doza za djecu od 1 do 6 godina je 7 mg, što je sadržano u 2/3 bočice, odnosno 5 ml. U ovom slučaju, preporučenu dozu od 5 ml suspenzije naspite u plastičnu kafenu kašičicu i primijenite prije doručka. Preostali sadržaj bočice bacite.

Preporučena dnevna doza za dječake od 12 do 17 godina: 1 bočica na dan, prije doručka.

Preporučuje se primjena u trajanju od mjesec dana. Nakon toga, nastaviti po potrebi.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: BOSNALIJEK, FERAL, ZELJEZO, DODATAK PREHRANI, DJECA, DIJETE, ZDRAVLJE DJETETA, BEBE, HEMOGLOBIN, ERITROCITI, KRVNA SLIKA, IMUNITET, UMOR, ENERGIJA, ISCRPLJENOST, JEDNOLICNA ISHRANA, MANJAK ZELJEZA

Slični artikli