Proizvođač: OLIMP LABS
Šifra artikla: 8236
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

19.20 KM

Količina

Chela-Ferr® Forte je dodatak prehrani koji sadrži Ferrochel® u obliku aminokiselinskog helata Albion® (željezo bisglicinat), visoko probavljivog i dobro podnošljivog oblika željeza u naprednom kompleksu sa folnom kiselinom i vitaminima: C, B6, B12.

Preparat je namijenjen za upotrebu kao dodatak prehrani za nadopunjavanje potreba za željezom (komponenta hemoglobina, koji je prenosnik kisika u tijelu), folnom kiselinom i vitaminima B6, B12, koji učestvuju u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i vitamin C koji olakšava apsorpciju nehemijskog željeza.

Posebno se preporučuje osobama sa povećanom potrebom za željezom, kao i trudnicama, koje planiraju trudnoću, dojenju i perimenstrualnom periodu, kao i osobama sa povećanom fizičkom aktivnošću, davaocima krvi.

Željezo sadržano u Chela-Ferr Forte ima:

  • visoku bioraspoloživost
  • siguran efekat
  • dobru podnošljivost, manje nuspojava, što je predviđeno dugogodišnjim istraživanjima
  • aminokiselinski helat sa strukturom naučno potvrđenom i patentiranom FT-IR TRAACS® metodom.

Osim toga, Chela-Ferr Forte željezo ima:

  • GRAS (Generally Recognized as Safe) certifikat koji je odobrila FDA
  • pozitivno mišljenje EFSA (European Food Safety Authority)

Albion® helat aminokiselina željeza je potpuno hipoalergen (US Patent br. 7,838,042), što je izuzetno važno sa stanovišta sigurnosti uzimanja preparata.

Pravilna apsorpcija željeza iz gastrointestinalnog trakta i strogo kontrolisana distribucija u tijelu obezbjeđuje se formiranim aminokiselinskim helatima ovog elementa, koje karakteriše izuzetno visoka bioraspoloživost i potpuna bezbijednost upotrebe.

Pakovanje: 30 kapsula

Doziranje i primjena: 1 kapsula dnevno nakon obroka sa dosta vode ili na drugi način nakon konsultacije sa ljekarom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ŽELJEZO, HEMOGLOBIN, FOLNA KISELINA, VITAMIN C, VITAMIN B, TRUDNOĆA, DOJENJE, PERIMENSTRUALNI PERIOD, DAVAOCI KRVI, BIORASPOLOŽIVOST