Proizvođač: DIALINE
Šifra artikla: 11028
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

17.80 KM

Količina

Najbolji izbor prirodnih karotenoida za podršku normalnom vidu i zdravim očima.

Dodatak ishrani prilagođen potrebama oboljelih od dijabetesa. Za normaln vid i zdrave oči.

DiaVision sadrži biljne ekstrakte borovnice i nevena, koji su izvor prirodnih karotenoida. Karotenoidi prisutni u preparatu DiaVision su lutein i zeaksantin. Lutein i zeaksantin su vrlo jaki antioksidansi i njihov redovan unos može imati pozitivan učinak na očne funkcije. Ekstrakt borovnice, osim antioksidativnog učinka, ima učinak učvršćivanja očnih krvnih žila. Kombinacija ovih biljnih ekstrakata obogaćena je vitaminima B12, C, E i cinkom, koji doprinose održavanju normalnog stanja vida i funkcija oka.

Lutein i zeaksantin su jedini karotenoidi koji postoje u mrežnici i leći oka. Zeaksantin je najvažniji karotenoid u mrežnici odraslih, a lutein je najvažniji karotenoid u perifernoj mrežnici. Veliki broj epidemioloških istraživanja i studija pokazalo je da imaju efekat na prevenciju i liječenje raznih oftalmoloških bolesti, uključujući prevenciju i sprečavanje dijabetičke retinopatije.

Kombinacija Lutein/Zeaksantin ima tri važne dokazane biološke funkcije:

  1. djeluje kao antioksidans
  2. filtrira fotootrovnu svjetlost kratke talasne dužine
  3. minimizira učinak hromatske aberacije

Pakovanje: 30 tableta

Primjena: Odrasli i djeca starija od 12 godina po 1 tabletu dnevno, nakon obroka, konzumirati sa dovoljnom količinom vode. Nije namijenjeno djeci mlađoj od 12 godina. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DIALINE, DODATAK PREHRANI, SAMOLIJEČENJE, DIJABETES, ZDRAVLJE OČIJU, VID, EKSTRAKT BOROVNICE, NEVEN, KAROTENOIDI, LUTEIN, ZEAKSANTIN, ANTIOKSIDANS