Proizvođač: DIALINE
Šifra artikla: 12521
Raspoloživost: Nije na zalihi

Cijena:

24.50 KM

Količina

Dodatak ishrani prilagođen potrebama oboljelih od dijabetesa. Doprinosi u regulaciji nivoa šećera i masnoća u krvi.

DiaControl Forte je proizvod koji nudi jedinstvenu kombinaciju ekstrakta gljive velike gnojištarke (Coprinus comatus) i drugih biljaka s blagotvornim učinkom kod osoba sa dijabetesom, uključujući srčani lišaj (Tinospora cordifolia) čiji aktivni sastojci doprinose smanjenju šećera u krvi, gubitku tjelesne težine i smanjenju neuropatske boli.

Ekstrakt korijena đumbira i cimeta, koji su sadržani u DiaControl Forte, takodje pomažu u očuvanju normalnog nivoa šećera u krvi. Cinamaldehid, kao aktivna komponenta cimeta, potiče inzulinsku osjetljivost i lučenje inzulina, a može pozivitno uticati i na lipidni status. Različite bioaktivne supstance đumbira, poput đinđerola, šagaola, zingerona i etiričnih ulja, doprinose značajnom sniženju glukoze u krvi.

Vrlo je važan pozitivan efekat beta-glukana iz gljive na imunološki sistem. Beta-glukani posredno povećavaju otpuštanje i pojačanu aktivnost enzima lizozima, elastaza, kolagenaza i opuštanje citokina. Sve to doprinosi bržem i jačem odgovoru organizma na patogene što se očituje povećanom otpornošću organizma na infekcije, ali i smanjenje simptoma i brži oporavak kod već postojećih infekcija.

Efekat na redukciju tjelesne mase je primjećen kod osoba sa prekomjernom tjelesnom težinom.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: U prvih mjesec (do dva mjeseca) primjene potrebno je uzeti 1 kapsulu dva puta dnevno, a nakon toga je moguće smanjiti dozu na 1 kapsulu dnevno. Kapsule se progutaju sa vodom ili se otvore, te sadržaj kapsule pomješa sa hranom ili rastvori u vodi.

Napomena: Nije za djecu mlađu od 3 godine i trudnice. Pogodno za osobe sa celijakijom (osjetljivost na gluten). Dodatak ishrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DIALINE, DODATAK PREHRANI, SAMOLIJEČENJE, ZDRAVLJE, DIJABETES, HOLESTEROL, LIPIDNI STATUS, NEUROPATSKA BOL