Proizvođač: QUEISSER PHARMA
Šifra artikla: 02010695
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

11.50 KM

Količina

Selen je esencijali sastojak enzima glutation peroksidaze, snažnog antioksidansa čija je glavna funkcija zaštita stanica od štetnog djelovanja slobodnog radikala.

Antioksidativni učinak selena može spriječiti niz poremećaja povezanih sa starenjem, npr. bolesti povezane sa staničnom mutacijom, degenerativne promjene kardiovaskularnog sistema, promjene na zglobovima i očima, te smanjiti upalna stanja ili imunološke deficite.

Također, selen se preporučuje kod problema muške neplodnosti. Za ljudski je organizam od najvećeg značaja neutralizacija slobodnih radikala, uzrokovanih oksidacijom masti, vrlo agresivnih oblika koji uzrokuju oštećenja lipida, staničnih membrana, proteina i DNA. Selen doprinosi stvaranju boljeg HDL/LDL omjera, smanjenoj agregaciji trombocita i smanjenom odlaganju holesterola u zidovima krvnih sudova čime smanjuju rizik od ishemijskih bolesti kardiovaskularnog sistema.

Pospješuje učinkovitost T i B limfocita, nespecifične i specifične imunosti i time pomaže u odbrani od raznih infekcija.

Selen tablete sastoje se od dvije faze: jedna faza iz koje se selen otapa u toku dana i resorbuje odmah, a selen iz druge faze se otapa i resorbuje kasnije u toku dana.

Pakovanje: 40 tableta

Primjena: Popiti 1 tabletu dnevno uz dosta tekućine.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DOPPEL HERZ, VITAMINI, MINERALI, ANTIOKSIDANS, SELEN, KARDIOVASKULARNI SISTEM, HOLESTEROL, LIMFOCITI