Proizvođač: ZEIN PHARMA
Šifra artikla: 02120010
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

9.10 KM

Količina

Prirodni voćni čaj od blago sušenih plodova brusnice sa dodatkom jabuke i hibiskusa, ugodne arome.

Brusnica je crvena bobica porijeklom sa Sjeverno Američkog kontinenta koja obiluje različitim zaštitnim materijama, sadrži minerale, vitamin A, vitamin C, kalij i biljna vlakna.

Čajevi od brusnice, sokovi, sušeni plodovi brusnice su prirodni antibiotik koji uništava štetne bakterije i gljivice u tijelu.

Bioflavonoidi imaju posebno antibakterijsko djelovanje u području mokraćnog mjehura, tako da brusnice mogu spriječiti pojavu infekcije urinarnog trakta izazvane bakterijom E. Colli. Takođe je utvrđeno da brusnice uništavaju još jednu opasnu bakteriju Helicobakter pylori, koja je uzročnik čira na želudcu.

Brusnica sadrži zgusnute tanine koji čak u trajanju od deset sati sprečavaju zadržavanje bakterija na stijenkama mokraćnih kanala te time sprečavaju nastajanje infekcija. Takvim načinom sprečavanja nastanka infekcija u mokraćnim kanalima smanjuje se i potreba uzimanja antibiotika i drugih hemijskih preparata.

Pakovanje: 100g

Primjena: Jednu supenu kašiku čaja preliti sa 2 dl kipuće vode, ostaviti poklopljenu 10 minuta, procjediti i zasladiti po želji. Preporučuje se uzimati 3-4 puta dnevno po 2 dl čaja.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: URINARNI TRAKT, INFEKCIJA, BRUSNICA, ČAJ, HELICOBAKTER PYLORI