Kategorije
media
20.08.2020

Maske i akne

Nošenje zaštitnih maski postala je naša normalna svakodnevnica, međutim sa njima stigle su i dodatne akne.
Ovaj problem sigurno nije dobrodošao nikome a specijalno osobama koje su i ranije vodile bitku sa navedenim problemom.


Pročitaj više
media
09.07.2020

SUPER juli

Najljepši dani ljeta su pred nama kao i SUPER juli koji vam donosi puno SUPER popusta i poklona.

Pročitaj više
media
11.06.2020

Hiperpigmentacija! SPF+ kreme kao pravi borci?

Svi smo upoznati sa stanjem lica koje se zove hiperpigmentacija. Hiperpigmentacija nastaje zbog prekomjerne proizvodnje melanina. Melanin je prirodni pigment koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju.

Pročitaj više
media
20.05.2020

Tretman za akne i masnu kože

Česta riječ koju čujemo gotovo svakodnevno u komunikaciji su akne. Prije nego što budemo pričali o temi tretmana akni i aknozne kože  idemo saznati šta su zapravo akne?

Pročitaj više
media
19.05.2020

Zdravlje i imunitet! 10 proizvoda za poboljšanje imuniteta

Zdravlje je najvažnije i zbog toga vam donosimo 10 proizvoda koji su naša preporuka kada govorimo o održavanju i unapređenju imuniteta.

Pročitaj više
media
16.05.2020

Hvala svim kolegama

Nema sumnje da su protekli dani bili jako teški i da dani koji su pred nama nose puno neizvjesnosti. Protekli period je bio izuzetno težak za sve koji se bave bilo kojom djelatnošću ali svakako određene djelatnosti su puno izloženije u smislu potencijalne opasnost id zaraze Korona virusom u odnosu na druge.

Pročitaj više
media
12.05.2020

Online akcije SUPER Maj

U nastavku teksta donosimo vam sve akcije i popuste koji su aktuelni na www.internetapoteka.ba do 20.05.2020.godine, kao i one koje su aktuelne cijeli mjesec maj.Pročitaj više
media
05.05.2020

Dom - Vaša wellness oaza opuštanja

Užurban životni stil, stres, svakodnevne obaveze i posao često ostavljaju malo vremena za predah i opuštanje. U svakodnevici često je lako zaboraviti misliti na sebe, ukrasti samo malo vremena i koji trenutak za odmor duha i tijela te njegu kože.

Pročitaj više
media
02.05.2020

Online akcije do 30.05.2020.!

Nemojte propustiti puno odličnih popusta i nove cijene dostave! Donosimo vam najvažnije...

Pročitaj više
media
22.04.2020

Kolagen: Sve što trebate znati!

Kolagen je glavni protein u tijelu. 

Nalazi se posvuda. U kostima, crijevima, zubima i mišićima. Svugdje. Tijelo ga proizvodi svaki dan. Međutim, njegova proizvodnja usporava se s godinama.

Pročitaj više
media
18.04.2020

Prednosti online kupovine! Online apoteka

Online kupovina već duži niz godina bilježi veliki rast kako na stranom tako i na domaćem tržištu. Dovoljno je pogledati da su neke od najvećih kompanija na svijetu naslonjene prvenstveno na online prodaju.


Pročitaj više
media
07.04.2020

Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja! 7.april

Danas smo više nego ikada suočeni smo sa važnošću zdravstvenih radnika i njihovoj svakodnevnoj izloženosti korona virusu (COVID-19). Moramo naglasiti da je farmaceutksa struka zapostavljena u posljednjim godinama ali da je u danima krize pokazala koliko važnu ulogu ima u svakodnevnom životu i u očuvajnu zdravlja svakog pacijenta. 

Pročitaj više
media
03.04.2020

Kako smanjiti dodirivanje lica? Zaštita od virusa

Držanje neopranih ruku podalje od usta, nosa i očiju dugo je bila strategija za sprečavanje širenja zaraznih respiratornih bolesti. To je zato što neki virusi mogu neko vrijeme živjeti na čvrstim površinama izvan tijela , recimo na primjer: ako netko... 

Pročitaj više
media
19.03.2020

Mjere sprječavanja širenja Korona virusa u apotekama

Apoteke predstavljaju mjesto gdje dolaze svi kojima je potrebna pomoć i stručni savjet, a posebno u situacijama kao što je trenutna sa kojom se suočavamo! Apoteke su prva linija odbrane ali i mjesto potencijalne zaraze zato je jako bitno da se pridržavamo pravila zaštite!
Pročitaj više
media
12.03.2020

Koronavirus, simptomi, prenošenje, prevencija!

Jednostavni slikovit prikaz simptoma, prenosa i prevencije koronavirusa
Pročitaj više
media
05.03.2020

Kako se širi Koronavirus i kako da se zaštitite?

Nakon što smo pisali o tome kako da se zaštitite od virusa i kako pranjem ruku možete zaštiti sebe i druge donosimo vam i najvažnije smjernice kako da se zaštitite od Koronavirusa.

Pročitaj više
media
20.02.2020

Petnaest vrsta hrane koja jačaju imunološki sistem

Ishrana vam može pomoći da održite svoj imunološki sistem jakim. Ukoliko  tražite način kako da spriječite prehlade i gripu, vaš prvi korak bi trebao biti prilagođavanje ishrane. Isplanirajte svoje obroke da uključite ovih 15 snažnih pojačivača imunološkog sistema.

Pročitaj više
media
13.02.2020

Pravilnim pranjem ruku možete sačuvati svoj ili nečiji život!

Ispravnim pranjem ruku pomoću sapuna i tekuće vode možete spriječiti povaju bolesti bez obzira da li ste potpuno zdravi ili ste oslabljenog imuniteta. Kada govorimo o tome koje bolesti potencijalno možete izbjeći spisak je jako dug ali možda među najvažnijim koje možemo navesti su...

Pročitaj više
media
09.02.2020

Kako se zaštititi od virusa!? 6 korisnih savjeta!

Većina virusa prenosi se bliskim kontaktom sa drugim osobama, a posebno se ističu slijedeće česte situacije: Boravak u istoj prostoriji sa svojim ukućanima ili kolegama na poslu, zatim...
Pročitaj više
media
06.02.2020

Zašto su amino kiseline neophodne kod intenzivne fizičke aktivnosti?

Postoje tri aminokiseline razgranatog lanca i to: leucin, izoleucin i valin. Spadaju među devet esencijalnih aminokiselina kod ljudi, računajući oko 35% esencijalnih aminokiselina u mišićnim...

Pročitaj više