Proizvođač: PROBOTANIC
Šifra artikla: 02080098
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

32.90 KM

Količina

Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

  • Za jačanje imunog sistema
  • Moćno djeluje protiv Ešerihije koli, Kandide, Streptokoka, Enterokoka, Stafilokoka, Salmonele…
  • Sjajna prevencija gripu i prehladi
  • Snažniji antioksidans od zelenog čaja, limuna, bijelog luka, Echinacee
  • top kvalitet – Pharmaceutical grade
  • 100% organsko (EU, SAD, Srbija), HALAL sertifikovano
  • 100% čisto i nerazblaženo, bez aditiva i primesa
  • min. 80% karvakrola
  • hemijski sastav ispunjava stroge standarde Britanske Farmakopeje (GC/MS)


Probotanic ulje divljeg origana dokazano eliminiše i sprječava dalji rast bakterija i gljivica.

Aktivni sastojak: Etarsko ulje divljeg origana (Origanum minutiflorum) organskog porijekla.

Pakovanje: 10ml

Primjena: Oralno - Koristi se deset dana u toku jednog mjeseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).
Za djecu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije poslije obroka, razrijedjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promiješati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Poslije toga se preporučuje čaša hladne vode.
Inhalacijom - U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za djecu mladju od 10 godina i osjetljive osobe (astma, alergije).
Preko kože - Razrijediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promjene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:
Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija željeza iz crijeva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osjetljive na ljutu hranu), osjećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.


Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: PROBOTANIC, ULJE DIVLJEG ORIGANA, ORIGANO, URINARNE INFEKCIJE, ESCHERICHIA COLI, ANTIOKSIDANS, BRONHITIS, ASTMA, PREHLADA, KOŽA, ORGANSKO ULJE