Proizvođač: SALVUS
Šifra artikla: 12818
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

12.90 KM

Količina

Medicinski proizvod sa laksativnim učinkom, na bazi makrogola. Za jednokratnu upotrebu, okus citrusa.

Koristi se u slučajevima hronične konstipacije i neredovitog pražnjenja crijeva. Zahvaljujući osmotskom učinku makrogola 3350, koji ima visoki afinitet vezivanja vode i omekšavanja stolice, ubrzava rad crijeva i olakšava pražnjenje crijeva na prirodan način. Ne apsorbira se niti metabolizira u crijevima, ne fermentira u crijevima, ne iritira sluznicu te se eliminira stolicom u neizmijenjenom obliku.

Primjena Salvit Laxavita se treba smatrati dopunskom i privremenom terapijom povezanom sa zdravim načinom života i raznovrsnom i uravnoteženom prehranom primjerenoj konstipaciji.

Sastav: Makrogol 3350, fruktoza, aroma, sredstvo protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid. Svaka vrećica sadrži 5g makrogola 3350.

Pakovanje: 16 vrećica sa po 6,5g praška

Primjena: Sadržaj jedne vrećice otopiti u čaši (oko 120ml) vode ili druge tekućine. Miješati dok se u potpunosti ne otopi. Popiti pripremljenu otopinu. Broj vrećica koje treba uzeti unaprijed se može pripremiti u odgovarajućoj količini vode, a pripremljena otopina mora se čuvati pokrivena u hladnjaku, najviše 24 sata. Neiskorištenu otopinu treba baciti. Salvit Laxavit se preporučuje uzimati između obroka. Ne preporučuje se uzimanje Salvit Laxavita s lijekovima, jer Salvit Laxavit ubrzava rad crijeva, te može negativno utjecati na učinkovitost lijekova. U slučaju uzimanja drugih lijekova, posavjetujte se sa liječnikom prije uzimanja Salvit Laxavita.

Doziranje i uputa za primjenu u slučaju konstipacije:

Od 6. mjeseca do 2. godine starosti: 1/2 - 2 vrećice/dan

Od 2. do 4. godine starosti: 2-3 vrećice/dan

Od 5. godine starosti: 3-4 vrećice/dan

Uzimati najviše 5 dana.

Doziranje i uputa za primjenu u slučaju produžene konstipacije:

Od 6. mjeseca do 2. godine starosti: 1/2-1 vrećica/dan

Od 2. do 4. godine starosti: 1 vrećica/dan

Od 5. godine starosti: 2 vrećice/dan

Uzimati najviše 28 dana.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: SALVIT, LAXAVIT, KONSTIPACIJA, MAKROGOL, BRIGA O DJETETU, SAMOLIJEČENJE, HRONIČNA KONSTIPACIJA, PRAŽNJENJE CRIJEVA, PROBAVA