Proizvođač: SOLGAR
Šifra artikla: 2010296
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

20.90 KM

Količina

Vitamin topiv u mastima koji pridonosi održavanju normalnih kostiju, te normalnom zgrušavanju krvi.

Vitamin K ima najvažniju ulogu u cirkulaciji i procesu koagulacijske kaskade, ponajprije zato što gotovo polovina od 16 proteina uključenih u zgrušnjavanje krvi ovisi upravo o tom vitaminu. Koagulacijska kaskada je složen mehanizam međusobnih interakcija faktora zgrušavanja koji su neophodni za hemostazu. Zbog toga je vitamin K opravdano davati i kod obilnih menstrualnih krvarenja, ali i netom prije poroda kako bi se spriječilo prekomjerno krvarenje majke i novorođenčeta poslije porođaja.

Također, važnost vitamina K povezuje se s djelovanjem na koštani sistem jer on aktivira protein osteokalcin važan za ugradnju kalcija u koštane strukture, dok njegov nedostatak povećava rizik za nastanak osteoporoze.

Studije su pokazale da vitamin K smanjuje izlučivanje kalcija mokraćom kod žena u postmenopauzi čime stvara preduvjete za njegovu ponovnu ugradnju u kosti.
Suplementaciju vitaminom K1 treba provoditi uz nadzor liječnika, posebno kod novorođenčadi, te kod osoba koje uzimaju antikoagulantnu terapiju ili dodatke prehrani koji imaju antikoagulantni učinak.

  • pogodno za vegane
  • proizvod ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa i umjetnih aroma

Pakovanje: 100 tableta.

Primjena: 1 tableta dnevno, uz obrok.

Sastojci u dnevnoj dozi (1 tableta): Vitamin K1 (fitomenadion) 100 μg.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: SOLGAR, VITAMIN K, VITAMIN K1, ZGRUŠAVANJE KRVI, KOAGULACIJA, KRVARENJA, MENSTRUACIJA, MENOPAUZA, KOSTI, OSTEOPOROZA, VITAMINI, SUPLEMENTI