Proizvođač: SOLGAR
Šifra artikla: 02010971
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

67.40 KM

Količina

Kurkumin je glavni predstavnik kurkuminoida sadržanih u korijenu kurkume (Curcuma longa).

To je lipofilna molekula (topiva u mastima), polifenolne strukture i karakteristične žute boje. Kurkumin je biološki najaktivniji sastojak kurkume koji je privukao veliku pozornost uslijed brojnih istraživanja o mehanizmu njegove interakcije s organizmom.

Jedan od izazova u oralnoj primjeni kurkumina je pitanje njegove bioraspoloživosti. Čak i nakon primjene visokih doza nativnog kurkumina, samo vrlo male količine dospiju do krvotoka, zbog brzog metabolizma u jetri i stijenci crijeva.

Količina kurkumina koju tijelo apsorbira i zadržava je istinsko mjerilo njegove bioraspoloživosti. Istraživanja su pokazala da micelarni kurkumin u Solgar Curcuminu ima 185 puta veću bioraspoloživost i 6,8 puta bržu apsorpciju od nativnog kurkumina.

Solgar Curcumin je osobito pogodan za osobe koje vode aktivan stil života, jer samo 1 kapsula dnevno daje 185 puta bolju učinkovitost.

  • Stabilnost u širokom rasponu pH od 1,1 do 8,0 (tj. osigurana acidorezistentnost).
  • Apsorbira se 6,8 puta brže od nativnog kurkumina.

Koristi se za bolje pamćenje, kao i za smanjenje kiselosti organizma, zaštitu jetre, kod artritisa, ublažavanja simptoma astme.

  • ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu, soju niti mliječne proizvode te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Jedna kapsula dnevno, uz obrok.

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna kapsula): Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa) koji sadrži 800 mg, ukupni kurkuminoidi 40mg, Kurkumin 40mg

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: SOLGAR, CURCUMIN, KURKUMIN, JETRA, IMUNITET, ALERGIJE, ASTMA, PAMĆENJE, MASNOĆA U KRVI, SUPLEMENTI