Proizvođač: HEMOFARM
Šifra artikla: 02010558
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

14.90 KM

Količina

S. Boulardii Bulacol 500 je dodatak prehrani na bazi probiotskog kvasca po imenu Saccharomyces boulardii (S.Boulardii) u obliku kapsula.

U crijevima čovjeka, S. Boulardii Bulacol 500 svojom aktivnošću doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta odnosno ublažava intenzitet i trajanje stomačnih tegoba kao što su dijareja, mučnina, bol u stomaku.

S. Boulardi Bulacol 500 se može primjenjivati kod odraslih, tokom i nakon antibiotske terapije. Kapsule preparata S. Boulardi Bulacol 500 su biljnog porijekla, pa ih mogu koristiti vegani i vegetarijanci.

Preporučuje se:

  • kod dijareje izazvane uzimanjem antibiotika
  • kao dodatak terapiji crijevnih oboljenja izazvanih bakterijom Clostridium difficile
  • kao dodatak terapiji koja se koristi za liječenje infekcije Helicobacter Pylori
  • kod putničke dijareje
  • kod antibiotske terapije.

Pakovanje: 10 kapsula

Primjena: Jednu kapsulu progutati sa malo tečnosti. U slučaju da se preparat primjenjuje kod osoba koje ne mogu da progutaju kapsulu, kapsula se može otvoriti i njen sadržaj razmutiti u maloj količini tečnosti i odmah popiti. Uzimanje preparata nije vezano za uzimanje obroka.

Napomena: Osobe na terapiji antimikoticima ne treba da koriste S. Boulardii Bulacol 500 kapsule zbog mogućeg izostanka terapijskog djelovanja. Primjena proizvoda se ne preporučuje kod imunokompormitovanih osoba, osoba na imunosupresivnoj terapiji, uključujući i pacijente sa alograftom, kod osoba sa krvavom dijarejom, kao i kod osoba sa centralnim venskim kateterom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: PROBIOTIK, DODATAK PREHRANI, PROBAVA, PROBIOTSKI KVASAC, DIJAREJA, MUČNINA, BOL U STOMAKU, CRIJEVNA OBOLJENJA, HELYCOBACTER PYLORI, PUTNIČKA DIJAREJA