Proizvođač: PINO TOYS (Igračke)
Šifra artikla: 2170005
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

49.90 KM

Količina

Ova kocka je kompleksno didaktičko sredstvo za igru pomoću kojeg dijete uči da raspoznaje boje, oblike, odnose veličina, razvija preciznost, finu motoriku, percepciju i zaključivanje. Proizvedena je od kvalitetnog drveta i postojanih, bezbijednih boja.

Sastoji se od drvene kutije i 12 različitih elemenata. Kocka inspiriše dijete da određene elemente ubaci u otvor na kocki koji je za njih predviđen. Na taj način dijete uviđa i poredi elemente po nekom svojstvu: obliku i formi. Ono mora da postavi elemente u razne položaje koji odgovaraju otvoru na kocki. Tako manipulišući, dijete saznaje o izgledu kocke kao geometrijskom tijelu i o izgledu dvanaest različitih elemenata i njihovim karakteristikama.

Elementi su osmišljeni da pripadaju tačno jednom otvoru, kojeg treba prepoznati i uspješno izvršiti zadatak (ubaciti element u kocku). Isprobavajući u igri sa ovim predmetima, dijete saznaje o odnosima veliko i malo, o karakteristikama ravne i oble površi, o relacijama: u, van, na, gore, dole, iznad i ispod. U toku igre dolazi do shvatanja kvantitativnih odnosa (na primjer, u kocki je više elemenata, a van nje manje).

Kada uspješno ubaci element u predviđen otvor osjeća visok nivo zadovoljstva i sreće. Uz pomoć ove kocke, koja je neiscrpna motivacija za igru kroz ponavljanje postupaka ostvaruje se aktivna interakcija između djeteta i igračke.

Dimenzije: 15.5×15.5×15.5 cm

Preporučen uzrast: za djecu stariju od 18 mjeseci.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DIDAKTIČKA IGRAČKA, DIDAKTIČKA KOCKA, IGRA, DJECA, BEBE, DRVO, IGRAČKE OD DRVETA, BEZBIJEDNE BOJE, UČENJE, MOTORIKA, PINO TOYS