Proizvođač: MEDIS
Šifra artikla: 01010900
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

34.40 KM

Količina

Novalac Prenatalne kapsule proizvod su najnovije generacije koji je primjeren za žene u vrijeme planiranja trudnoće, te trudnice i dojilje.

Prednosti:

  • najnaprednija aktivna folna kiselina Quatrefolic®
  • omogućuje smanjenje rizika od oštećenja neuralne cijevi
  • visokoapsorbirajući oblik željeza Lipofer® osigurava odgovarajuću količinu željeza i ne nadražuje želudac
  • DHA pomaže u normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi
  • bez laktoze, glutena i GMO
  • samo 1 kapsula na dan

Trudnoća je jedno od najzahtjevnijih razdoblja kod žena. Zbog rasta i razvoja novog bića potrebe za nekim nutrijentima povećavaju se čak za 50–100%, ćelije se brže dijele i organi se razvijaju, stoga je pravilna opskrba hranjivim tvarima vrlo važna. Stručnjaci savjetuju uravnoteženu i raznoliku prehranu te dodatak bar najvažnijih nutrijenata: folne kiseline, željeza i omega-3 masne kiseline.

Novalac Prenatalne kapsule proizvod su najnovije generacije kojim žene u reproduktivnoj dobi nadoknađuju povećane potrebe za nutrijentima. Posebno su zasnovane i razvijene u saradnji sa stručnjacima i aktualnim svjetskim zdravstvenim smjernicama i prehrambenim preporukama.

Novalac Prenatalne kapsule u jednoj kapsuli udružuju aktivni oblik folne kiseline Quatrefolic®, visokoapsorbirajuće željezo Lipofer® i omega-3 dugolančane masne kiseline DHA. Sadrže i druge ključne hranjive tvari koje su ženi potrebne u vrijeme planiranja trudnoće te tokom trudnoće i dojenja.

Novalac Prenatalne kapsule ne sadrže laktozu i gluten.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Preporučuje se započeti s uzimanjem Novalac® prenatalnih kapsula već u fazi planiranja trudnoće (bar 3 mjeseca prije začeća) te nastaviti tokom čitave trudnoće i sve do kraja dojenja.

Preporučena dnevna doza je 1 kapsula za vrijeme obroka.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: NOVALAC PRENATALNE KAPSULE, NOVALAC PRENATAL, TRUDNOCA, DOJENJE, PLANIRANJE TRUDNOCE, MAME