Proizvođač: NOBEL ILAC
Šifra artikla: 10722
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

23.60 KM

Količina

NBL Osteo Formula je formula koja sadrži 9 mikroelemenata i vitamina za jedan cilj - zdrave kosti. Namijenjena je prevenciji i terapiji osteoporoze, te osobama sa utvrđenim nedostatkom kalcija i vitamina D.

Kalcij i vitamin D su dvije najvažnije supstance namijenjene zdravlju kostiju, ali nova saznanja i kliničke studije pokazuju da nisu sve što naše tijelo i kosti trebaju.

Mikronutrijenti su supstance koje naše tijelo ne može stvoriti ni iz čega, već ih mora unijeti hranom ili suplementacijom. Količine, cinka, bakra, magnana, bora... kakve se nalaze u NBL Osteo Formuli neophodne su za metaboličke procese koji vode krajnjem dobrom ishodu koji je važan kod uzimanja jednog suplementa. Dodavanjem ovih mikroelemenata aktivnost i iskoristivost kalcija i vitamina D značajno je veća. Iskorištenosti značajno doprinosi efektivna količina bora, mikroelementa posebno važnog za žensko zdravlje i zdravlje kostiju kod žena u menopauzi i postmenopauzalno.

NBL Osteo Formula se može uzimati dugotrajno, bez vremenskog ograničenja u upotrebi. Samo će svakodnevno uzimanje potrebne količine kalcija i mikroelemenata rezultirati njihovim normalnim nivoima u krvi i skladištenjem viška u kostima.

Certificirani sastojci visokog kvaliteta, dokazano bez teških metala, olova i onečišćenja.

Svaka tableta sadrži: 400 mg kalcij karbonata, 400 IU vit. D, 1 mg bora, 150 mg magnezija, 90 mg vit. C, 25 mcg selena, 5 mg cinka, 0,5 mg bakra, 0,3 mg mangana.

Pakovanje: 30 tableta

Primjena: U prevenciji osteoporoze preporučuje se 1 tableta na dan, u terapiji 2 tablete na dan; preparat se uzima uz obrok i dosta vode

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: OSTEOPOROZA, DODATAK PREHRANI, VITAMINI, SAMOLIJECENJE, ZDRAVLJE KOSTIJU, MIKRONUTRIJENTI, KALCIJ, VITAMIN D