Proizvođač: NOBEL ILAC
Šifra artikla: 01010417
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

38.90 KM

Količina

Zdravlje hrskavice zglobova

NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM su preparati namijenjeni za sprječavanje propadanja i pomoć pri oporavku zglobnih hrskavica. Koriste se u prevenciji i terapiji degenerativnih oboljenja zglobova, poput artritisa, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa. Sprječavaju propadanje i pomažu oporavak zglobova.

Ovi preparati u svom sastavu sadrže glukozamin i hondroitin, dvije najviše ispitane supstance za ovu namjenu, u preporučenim, efikasnim dnevnim dozama! Glukozamin i hondroitin najbolje je uzimati zajedno, u kombinaciji.

Svjetske i evropske zdravstvene smjernice preporučuju da se u terapiji osteoartritisa koristi doza od 1.500 mg glukozamina i 1.200 mg hondroitina dnevno, što je ujedno i sadržaj preparata NBL Glucosamine Chondroitin i NBL Glucosamine Chondroitin MSM.

Pakovanje: 90 tableta

Primjena: 2 puta dnevno po 1 tableta, po mogućnosti uz obrok.

Za najbolji efekat, proporučuje se kontnuirano (bez prestanka) korištenje glukozamina i hondroitina. Ipak, prema studijama, efekat se ostvaruje i ako se koriste uzastopno po 3 – 4 mjeseca, sa pauzama mjesec – mjesec i pol između.

U skladu sa mogućnostima, terapija se može uzimati i 3 mjeseca uzastopno, dva puta godišnje (ciklusi: 3 mjeseca terapije, 3 mjeseca pauze) uz približno dobre rezultate.

Preporuka je započeti terapiju sa NBL Glucosamine Chondroitin MSM, kako bi se dodatno podstakla proizvodnja i obnova kolagena i elastičnog veziva, a zatim nastaviti sa dva pakovanja NBL Glucosamine Chondroitin preparata. Na taj način, sa tri pakovanja obezbijeđujete četiri mjeseca terapije.

U stanjima pojačane boli i upale ili oboljenja reumatoidni artritis, preporuka je piti NBL Glucosamine Chondroitin MSM zbog dodatnog povoljnog djelovanja MSM-a na bol i upalu.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: NOBEL, GLUKOZAMIN, HONDROITIN, ZGLOBOVI, ARTRITIS, OSTEOARTRITIS, REUMATOIDNI ARTRITIS