Proizvođač: SODILAC
Šifra artikla: 15028
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

29.20 KM

Količina

Modilac Precision 1 je mlijeko za dojenčad, formulisano za posebnu dijetetsku namjenu za dojenčad od rođenja do 6 mjeseci, kada se ne doje ili se dohranjuju.

  • Sa dodatkom DHA
  • Bez palminog ulja
  • Bez glutena

Pakovanje: 700g

Priprema: Potrebe dojenčeta su individualne, i zavise od tjelesne mase a ne od starosti dojenčeta. Preporučene količine i broj obroka u toku dana u tabeli su prosječne dnevne količine. Prije upotrebe proizvoda konsultovati se sa pedijatrom. Jedna mjerna kašika (4,5 g praha) na svakih 30 ml vode.

Prosječna tjelesna masa dojenčeta (kg)

3,3

4,2

5

5,6

6,3

6,9

Uzrast dojenčeta (mjeseci)

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

Priprema obroka

Voda (ml)

90

120

150

180

210

240

Broj mjernih kašika

3

4

5

6

7

8

Broj obroka u toku dana

6

6

5

5

4

4


Zbog zdravlja Vaše bebe, uvijek se pažljivo pridržavajte uputstva za upotrebu. Nepravilna upotreba ili priprema mogu ugroziti zdravlje Vaše bebe. Uvijek operite ruke prije pripreme obroka. Obrok pripremiti neposredno prije upotrebe. Pripremljen obrok treba upotrijebiti u roku od jednog sata. Nikada ne koristite ponovo neiskorišćene ostatke obroka.

  1. Flašice, dijelove flašica i cucle temeljno oprati. Potrebnu količinu vode sipati u čistu flašicu. Koristiti flaširanu vodu sa niskim sadržajem minerala. Voda se može prethodno zagrijati na maksimalno 40° C prije dodavanja praha. Ukoliko koristite prokuhanu vodu prilikom pripreme obroka ohladite je na 40°C.
  2. Priloženu mjernu kašiku napuniti prahom i izravnati.
  3. Dodati tačan broj mjernih kašika praha u flašicu sa vodom poštujući uputstvo za pripremu
  4. Zatvoriti flašicu i snažno promućkati. Provjeriti temperaturu obroka sipanjem nekoliko kapi na unutrašnju stranu zgloba.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: MODILAC, PRECISION, DJECIJA HRANA, DHA, BEZ GLUTENA