Proizvođač: BLAGOLEKS
Šifra artikla: 2040030
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

10.50 KM

Količina

Melem za njegu osjetljive, problematične i ekcemom zahvaćene kože, sa uljem žutog noćurka Vitamin E Evening primrose Shea butter

Melem je namijenjen za njegu suve i osjetljive kože tijela i lica, za njegu kože kod neurodermatitisa, kontaktnog dermatitisa, ekcema, te za njegu kožnih poremećaja kod beba i male djece.

Sadrži ulje žutog noćurka, afrički biljni puter i vitamin E. Formula efikasno prodire u gornje slojeve kože i uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u koži.

Linoderm Melem protiv ekcema zaustavlja inflamatorne procese i transepidermalni gubitak vode. Smiruje svrbež, a ljuske i pukotine na koži nestaju.

Ulje žutog noćurka (20%), bogato je esencijalnim, nezasićenim masnim kiselinama, cis-linolna i gama-linolenska kiselina (GLK). GLK tijelo konvertuje u supstancu prostaglandin E1 koja ima izraženo protivupalno djelovanje. Afrički biljni puter je izuzetno bogat hranjivim masnim kiselinama.

Obezbjeđuje koži adekvatnu ishranu i vlagu, obnavlja lipidnu barijeru kože, i predstavlja prirodnu UV zaštitu. Melem sadrži vitamin E koji je odličan prirodni antioksidans, regeneriše kožu i čini je glatkom i mekom. Linoderm Melem poboljšava stanje ekcemom zahvaćene kože.

Nanosi se u tankom sloju 2-3 puta dnevno. Može se koristiti uporedo uz terapiju kortikosteroidima i u pauzi korištenja kortikosteroida. Ukoliko se koristi dovoljno dugo (1-2 mjeseca) Melem sprečava ponovnu pojavu ekcema. Linoderm Melem nema neželjena dejstva i može se koristiti neograničeno dugo.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod