Proizvođač: HAYA LABS
Šifra artikla: 9915
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

18.20 KM

Količina

HAYA LABS Kalcijum magnezijum i cink sa vitaminom D izvrstan je proizvod koji osigurava hranjive tvari potrebne za zdrave kosti i dobru gustoću kostiju. Borba protiv gubitka kosti složen je proces koji zahtijeva više od prostog dovoljno kalcijuma u tijelu.

  • Njeguje kosti
  • Potiče rast kostiju
  • Jača zube
  • Poboljšana apsorpcija

Kalcijum i magnezijum su minerali koji su veoma važni za dobro zdravlje. Oni su od vitalnog značaja za kosti, zube, kao i za zdravlje mišića i nervnog sistema. Preporučeni omjer je 2 prema 1.

Cink, bitan element za cjelokupno zdravlje, konstruktivna je komponenta svih tjelesnih tkiva i sekreta. On se može naći u velikim količinama u mrežnici oka, jetri, bubrezima, reproduktivnim tečnostima i u muškoj prostati. Zapravo igra ulogu u svim biohemijskim mehanizmima i fiziološkim procesima. Istraživanja pokazuju da je cink od vitalnog značaja za zdravlje kostiju, jer je neophodan za podupiranje dobre gustoće kostiju. Jedan od prvih simptoma nedostatka cinka je gubitak ukusa i mirisa. Ljudsko tijelo ne proizvodi ovaj element i zato ga treba uzimati iz vanjskih izvora.

Vitamin D pomaže tijelu da upije kalcijum iz crijeva. Ova posebna apsorpcija veoma je važna za zdravlje kostiju i podstiče njihovu mineralizaciju. Bez ovog vitamina, kosti mogu postati tanke, lomljive i mekane ili izgubiti oblik.

Pored toga, ovaj proizvod sadrži betain HCl i glutaminsku kiselinu HCl. Njihova uloga je da podrže maksimalni nivo apsorpcije kalcijuma, magnezijuma i cinka. Ovo je od vitalnog značaja jer se nivo hlorovodične kiseline obično smanjuje s godinama.

Pakovanje: 90 tableta

Primjena: 2 tablete dnevno.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: HAYA LABS, KALCIJ, MAGNEZIJ, CINK, VITAMIN D, KOSTI, MISICI, APSORPCIJA KALCIJA, ZUBI