Proizvođač: Geek & Gorgeous
Šifra artikla: 13779
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

25.70 KM

Količina

Serum s vodenom laganom formulom derivata azelaične kiseline (Potassium Azeloyl Diglycinate ili PAD) za ujednačavanje tona kože, normalizaciju proizvodnje masti i umirivanje kože, smanjenju fleka, pigmentacije i crvenila.

Djeluje protiv akni i pigmentacijskih mrlja, smanjuje crvenilo, primjeren i za osjetljivu kožu. Super lagana tekstura brzo se upija, kožu ugodno hidratizira. 100 % bez mirisa i boja.

  • Kalijum azeloil diglicinat – derivat azelaične kiseline nove generacije dizajniran da bude rastvorljiv u vodi i tako omogućava lake formule. Ima sličan učinak kao klinički aktivna azelaična kiselina 3 u 1 koja pomaže u normalizaciji proizvodnje ulja, ujednačavanju tona kože, smanjenju fleka, pigmentacije i crvenila.
  • Alantoin - Klasičan sastojak za njegu kože poznat po svojim sposobnostima umirivanja i zaštite kože
  • Glicerin & Methyl-Gluceth 20 - Nježna kombinacija humektanta koja pomaže koži da zadrži vodu

Azelaična kiselina klinički aktivna 3 u 1, dokazano pomaže u smanjenju mrlja, pigmentacije i crvenila. Ova formula koristi formu rastvorljive u vodi nove generacije pod nazivom Kalijum azeloil diglicinat (PAD) koja ima slična svojstva kao azelaična kiselina, ali omogućava super laganu teksturu bez ulja. Dvije jake strane PAD-a su ujednačavanje tona kože i kontrola prekomjerne masnoće.

Korištena je 20% azelaična kiselina, otopina koja sadrži 6% čistog kalijum azeloil diglicinata (PAD). Iako 6% možda ne zvuči kao visok broj, kada je u pitanju PAD, to je izvanredan iznos. Molekul je već efikasan i obično se koristi na 1-3%. Studije koje je uradio proizvođač sastojka pokazuju da je 3% PAD (ili 10% Azeclair) efikasna količina u normalizaciji proizvodnje ulja i ujednačavanju tona kože, dok je studija objavljena u Journal of Dermatological Treatment koristila 5% PAD za liječenje rozacee.

Pakovanje: 30ml

Primjena: Nanesite nekoliko kapljica na lice nakon čišćenja i prije upotrebe emulzije i/ili kreme.
Može se koristiti ujutro i/ili navečer. Mogu ga koristiti trudnice I dojilje.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: GEEK & GORGEOUS, SERUM ZA LICE, OSJETLJIVA KOZA, MASNA KOZA, HIPERPIGMENTACIJA, CRVENILO, ROZACEA, AKNE, SEBUM