Proizvođač: OLIMP LABS
Šifra artikla: 14573
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

23.20 KM

Količina

Forsen Forte je dodatak prehrani u obliku kapsula sa sastavom biljnih ekstrakata koji zajedno sa melatoninom blagotvorno utiču na proces uspavljivanja.

Preparat je dodatno obogaćen magnezijumom i vitaminom B6, važnim kod umora i vitaminom B1 koji je blagotvoran za nervni sistem.

Studije su pokazale da:

  • Melatonin – pomaže u skraćivanju vremena potrebnog za uspavljivanje*, kao i u ublažavanju subjektivnih simptoma jet lag sindroma**
  • Ekstrakt Ashwagandha (Withania somnifera L.) ima adaptogeno dejstvo, podržava organizam tokom perioda nervne napetosti i anksioznosti, a samim tim povećava njegovu otpornost na stres. Pomaže u održavanju emocionalne ravnoteže i blagostanja i pomaže da se zaspi.
  • Ekstrakt matičnjaka (Melissa officinalis L.) ima opuštajuće i umirujuće dejstvo kod stanja anksioznosti i emocionalne napetosti. Pomaže u održavanju dobrog raspoloženja i kognitivnih funkcija. Pomaže u poboljšanju kvaliteta sna.
  • Ekstrakt hmelja (Humulus lupulus L.) djeluje umirujuće na nervni sistem i podržava zdrav san.
  • Magnezijum i vitamin B6 doprinose smanjenju umora. Poput vitamina B1, pomažu u održavanju normalnih psiholoških funkcija i pravilnog funkcionisanja nervnog sistema.

* Povoljan efekat se može postići uz konzumaciju 1 mg melatonina neposredno prije spavanja
** Povoljan efekat se može postići uz konzumaciju od 0,5 mg neposredno prije spavanja prvog dana putovanja i narednih nekoliko dana po dolasku na odredište.

Proizvod je namijenjen onima koji traže emocionalnu ravnotežu i relaksaciju, skraćuje vrijeme potrebno da se padne u san, kao i putnicima koji se teško prilagođavaju promjenama vremenske zone.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Preporučena upotreba 1 kapsula dnevno, najbolje oko 30 minuta prije spavanja, ili na drugi način nakon konsultacije sa ljekarom. Kapsulu treba uzeti sa dovoljnom količinom vode.

Napomena: Proizvod se ne preporučuje ženama tokom trudnoće i dojenja ili u slučaju preosjetljivosti na bilo koju od komponenti.

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci prehrani se ne smiju koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Preporučuju se raznovrsna i uravnotežena prehrana i zdrav način života.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: OLIMP LABS, MELATONIN, OPUŠTANJE, SPAVANJE, MATIČNJAK, ASHWAGANDA, UMOR, ISCRPLJENOST, ANKSIOZNOST, NESANICA

Slični artikli