Proizvođač: ABELA PHARM
Šifra artikla: 2010318
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

25.90 KM

Količina

Flobian® je dijetetski suplement koji pomaže kod sindroma iritabilnog kolona (gasovi u stomaku, nadutost u stomaku, bol u stomaku, neredovno praženjenje), a izuzetno se uspješno primenjuje širom Evrope i Amerike kao prirodan, potpuno siguran i detaljno ispitan.


Jedna kapsula preparata Flobian® sadrži minimum 20 milijardi živih liofiliziranih ćelija Lactobacillus plantarum 299v.


Flobian® pospješuje fermentaciju u crijevima, kao i proizvodnju masnih kiselina kratkih lanaca. Na taj način se omogućava regeneriranje površinskog sloja zida crijeva i regulira stvaranje vjetrova koji su jedan od osnovnih uzroka nastanka iritibilnog kolona. Bolna i neugodna nadutost u donjem dijelu trbuha predstavlja terapijski najveći problem.
Kliničkim studijama je pokazano da Flobian® smanjuje nadutost preko 2.5 puta više od placeba, i na taj način omogućava redovnu stolicu i smanjuje bolne grčeve. U preko 90 % slučajeva Flobian® otklanja bol u trbuhu kod pacijenata sa sindromom nervoznih crijeva. Bol prestaje znatno brže nego kod osoba koje su uzimale placebo i efekt je trajniji.

Pakovanje: 20 kapsula

Primjena: Odrasli i djeca starija od tri godine: 1 kapsula dnevno.
U potpunosti siguran, mogu ga koristiti i trudnice i dojilje.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: FLOBIAN, PROBAVA, GASOVI, NADUTOST, LACTOBACILLUS, CRIJEVA, GRCEVI U STOMAKU, BOLOVI U STOMAKU, DODACI PREHRANI, ABELA PHARM