Proizvođač: ELIKSIR PHYTOPHARM
Šifra artikla: 14208
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

25.50 KM

Količina

Ulje divljeg origana predstavlja najjači prirodni antibiotik, antiseptik i animikotik.

Naučna ispitivanja na bronhijalnim ćelijama su pokazala da ulje divljeg origana dovodi do smanjenja upalnih procesa kao i do smanjenja oksidativnog stresa na ćelijskom nivou.

S toga se usljed blagotvornog protivupalnog i antioksidativnog dejstva, ulje divljeg origana može preporučit kod akutnih i hroničnih upalnih plućnih bolesti.

Pakovanje: 10ml

Primjena: Oralno: Koristi se deset dana u toku jednog mjeseca i to: 3 puta po 2 kapi na dan. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno).

Za djecu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 puta po 1 kap dnevno. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u kafenoj čašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promiješati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Poslije toga se preporučuje čaša hladne vode.

Inhalacija: U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za djecu mlađu od 10 godina i osjetljive osobe (astma, alergije).

Preko kože: Razrijediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promjene na koži dva puta na dan.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ELIKSIR, DIVLJI ORIGANO, ETERICNO ULJE, DJECA, ODRASLI