Proizvođač: ESI
Šifra artikla: 02020080
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

17.20 KM

Količina

Sastav i djelovanje :

Erbaven retard tablete su dodatak prehrani sa trokserutinom (flavonoid koji je ekstrahovan iz cvijeta japanskog bagrema) i titriranim ekstraktima divljeg kestena, kostrike, crvene vinove loze, gotu kole i borovnice.

Posebno formulisane za ublažavanje tegoba kod umornih i bolnih nogu. Učinkovito poboljšavaju vensku cirkulaciju i sprečavaju simptome proširenih vena.

Štite krvne žile, poboljšavaju mikrocirkulaciju i djeluju na sužavanje krvnih žila. Poboljšavaju izlučivanje tekućine i umanjuju otok donjih ekstremiteta, ublažavaju crvenilo, grčeve i trnjenje nogu.

Troxerutin - flavonoid koji se dobija iz pupoljka japanskog bagrema, efikasan je u tretmanu venske insuficijencije i povoljno utiče na mikrocirkulaciju. 

Divlji kesten - prirodno bogat escinom, pospešuje vazokonstrikciju smanjujući na taj način propadanje vena i kapilara i poboljšava funkciju perifernih krvnih sudova.

Centela - tradicionalno se koristi kod oticanja nogu, za liječenje celulita i uopšte kod problema sa venskom cirkulacijom.

Crveno grožđe- zahvaljujući svom sadržaju antocijanozida i leukoantocijana, deluje kao vazotonik i sprečava pucanje kapilara.

Ruskus ojačava zidove krvnih sudova i poboljšava venski tonus. Poboljšava eliminaciju prekomjernih tečnosti stimulišući diurezu.

Borovnica sprečava propustljivost kapilara. Ima antitrombocitno i antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući antocijanima i taninima deluje vazoprotektivno i sprečava nastanak edema.

Specijalna formulacija omogućava postepeno i stalno otpuštanje, dajući tijelu potrebno vrijeme (više od dva sata) da asimilira i prenese cijelim tijelom aktivne sastojke, te tako nudi produženo oslobađanje aktivnih sastojaka a samim time i produženo djelovanje.

Način primjene :
1 tableta na dan, uz dosta vode.  Preporučuje se dužina primjene od 2 nedjelje.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Upozorenje:  ne preporučuje se u trudnoći.

Pakovanje: 30 tableta

Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi kompletni i bez grešaka. Preporučuje se da  prije upotrebe uvijek pažljivo pročitate upute za upotrebu i druge važne podatke  koji su priloženi  uz proizvod .

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ESI, BILJNI EKSTRAKTI, FLAVONOIDI, UMORNE NOGE, VENSKA CIRKULACIJA, VAŠE ZDRAVLJE, SAMOLIJEČENJE, PROŠIRENE VENE