Proizvođač: DR.THEISS
Šifra artikla: 2040020
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

10.10 KM

Količina

Sastav i  djelovanje  :

Eukaliptus balzam protiv prehlade smanjuje sadržaj sluzi u bronhijama, olakšava iskašljavanje , ublažava nadražaj na kašalj , djelotvoran je kao sredstvo za inhaliranje te ublažava tegobe prehlade.

 Olakšava tegobe bronhitisa.

 Ne sadrži mentol, pa je osobito prikladan  za utrljavanje ili inhaliranje.

Sastav : eterično ulje eukaliptusa, eterično ulje borovih iglica ,kamfor u prirodnoj podlozi.

Način primjene:
Više puta dnevno, osobito noću prije odlaska na spavanje, utrljati u područje prsa i leđa. Održavati toplinu odgovarajućim oblogom ili odjećom.

Za inhaliranje:  grudicu masti veličine graška disperzirati u posudi sa ½ do 1litar  vruće vode i udisati pare iznad posude ili uz pomoć inhalatora.

Upozorenje:

Balzam se ne nanosi na područje lica, posebno se ne smije nanositi oko područja očiju i nosa.  Ruke treba pažljivo oprati nakon upotrebe. Koristiti samo na zdravoj i neoštećenoj koži.  Dr. Theiss Mucoplant Eukaliptusova mast namijenjena je za vanjsku upotrebu na kožu u djece starije od 4 godine, adolescenata i odraslih i za inhaliranje u djece starije od 6 godina pod nadzorom odraslih.. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 3 do 5 dana.

Prije upotrebe obavezno pažljivo pročitati uputu o lijeku! Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika!

Pakovanje:    50 g masti , staklena teglica u kutiji  

Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi kompletni i bez grešaka. Preporučuje se da  prije upotrebe uvijek pažljivo pročitate upute za upotrebu i druge važne podatke  koji su priloženi  uz proizvod 

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DR.THEISS, BALZAM EUKALIPTUS, PREHLADA, KAŠALJ, UTRLJAVANJE, INHALIRANJE, STARIJA DJECA, ADOLESCENTI, ODRASLI