Šifra artikla: 11508
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

25.30 KM

Količina

Jetra je centralna labaratorija organizma. Odgovorna je za  sintezu UH, proteina, lipida te deponovanje glikogena, željeza, vitamina (A, D, E, K), B12, folne kiseline. Jetra je najodgovornija za detoksikaciju organizma, jer se u njoj razgrađuju neki hormoni, metabolišu i inaktiviraju mnogi lijekovi, odstranjuju produkti metabolizma poput bilirubina (koji nastaje razgradnjom eritrocita), u jetri se vrši detoksikacija amonijaka. Jetru mogu oštetiti virusi, alkohol, nezdrava hrana, lijekovi, pušenje, otrovi, ekstremna gojaznost, gladovanje.

Colowell Direct Liver sadrži sve neophodne sastojke za zdravlje vaše jetre: holin, vitamin E i laktulozu.

Holin održava jetru zdravom pomažući da se masti iz jetre prebace u ćelije u tijelu. Zbog njegove važnosti za metabolizam masnoća, holin je od izuzetnog značaja za sprečavanje skoro svih zdravstvenih problema povezanih sa jetrom, uključujući alkoholizam i cirozu. Holin čisti tijelo od toksina, aktivira funkcionalnost crijeva. Sa nedostatkom ove supstance, koncentracija lipida se povećava, i to zbog činjenice da se molekule masti polako obrađuju. Holin je potreban za funkciju žučne kese i jetre, formiranje lecitina, proizvodnju hormona i regulaciju centralnog nervnog sistema.

Tokoferol (vitamin E) održava stabilnost i integritet hepatocita. Vitamin E štiti jetrene ćelije od smrti, sprečava proces vlaženja, normalizuje hormonalnu ravnotežu. Supstanca je neophodna za normalan metabolizam, povećavajući otpornost organizma.

Laktuloza je sintetički, nesvarljivi šećer koji se koristi za tretman hroničnog zatvora,  hepatične  encefalopatije (HE)  kao komplikacije bolesti jetre.

Pakovanje: 10 direkt štapića

Primjena: Preporučena dnevna doza je jedan brzo topljivi štapić dnevno. Topi se izravno na jeziku bez potrebe za vodom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ZDRAVLJE JETRE, SAMOLIJECENJE, DIREKT, HOLIN, VITAMIN E, LAKTULOZA, MASNA JETRA