Proizvođač: NOBEL ILAC
Šifra artikla: 01011057
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

30.40 KM

Količina

Omega-3 iz ulja račića krila

Omega-3 masne kiseline, od kojih su najvažnije EPA i DHA, su esencijalne za ljudski organizam.

Moderni način ishrane učinio je omega-3 masne kiseline teško dostupnim. Glavni poznati izvor omega-3 masnih kiselina je riba.

Kril je račić koji živi u ledenoj vodi Antarktičkog okeana, daleko od industrijskog zagađenja, a njegov životni vijek je kratak, svega 1-2 godine. Upravo kratak životni vijek i netaknuta sredina čini ulje krila najčišćim izvorom omege-3.

I krilovo i riblje ulje sadrže visok procenat EPA i DHA esencijalnih omega-3. Međutim, dok su omege-3 u ribljem ulju u obliku triglicerida, u krilovom su u obliku fosfolipida, zbog čega se u našem organizmu ponašaju drugačije. Omega-3 iz krilovog ulja se bolje apsorbuje iz crijeva i ugrađuje u ćelije organa u kojima nam je potrebna, kao što su mozak, srce, krvni sudovi, imune ćelije, dok omega-3 u obliku triglicerida teže prolazi iz crijeva u krvotok, a organizam je često iskoristi samo kao izvor energije.

Krilovo ulje je izvor omege-3 koju će naš organizam iskoristiti znatno više od one koja dolazi iz ribljeg ulja.

Krilovo ulje sadrži još jednu komponentu, koju riblje ulje nema, a to je izvanredno snažni antioksidans – astaksantin. To je sastojak zbog kojeg ulje krila ima crvenu boju, a njegova antioksidativna snaga bit će jasnija ako se uporedi sa drugim poznatim antioksidativima, od vitamina A je snažniji za 10 puta, a vitamina E čak 100 puta.

Nedostatak EPA i DHA omega-3 masnih kiselina povezuje se sa brojnim problemima, pa se preporučuje redovan unos kako bi se spriječio nastanak ili pružilo olakšanje. Posebna korist vezuje se za:

  • Srce i krvne sudove
  • Zdravlje zglobova
  • Razvoj i normalnu funkciju mozga
  • Raspoloženje i osjećaj vitalnosti
  • Nedostatak pažnje i hiperaktivnost

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: 1 kapsula dnevno.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: NOBEL, KRILL ULJE, OMEGA-3, EPA, DHA, ASTAKSANTIN, SRCE, KRVNI SUDOVI, CRIKULACIJA, MOZAK, ANTIOKSIDANS, ZGLOBOVI, RASPOLOZENJE