Proizvođač: SOLGAR
Šifra artikla: 02010573
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

125.00 KM

Količina

Nutri-Nano™ Co-Q10 jedan je od prvih koenzima Q10 proizveden u obliku čestica nano veličine što omogućuje triput veću apsorpciju i bioraspoloživost.

Inače, ljudski organizam proizvodi Q10, no starenjem, poslije 35. godine života njegova endogena sinteza opada.

Koenzim Q10 od iznimne je važnosti za nastanak energije u stanicama (ATP) i jedan je od najvažnijih faktora za njihov pravilan rad. Zastupljen je u svim tkivima u tijelu, a u posebno velikim koncentracijama nalazi se u srcu, jetri, bubrezima i gušterači. S godinama opada mogućnost tijela da samo proizvodi koenzim Q10 u dovoljnim količinama, što za posljedicu ima oslabljenu produkciju energije u stanicama te njihovo propadanje. Doda li se tome činjenica da upotreba nekih lijekova, npr. statina, beta-blokatora i nekih hipoglikemika dovodi do supresije produkcije koenzima Q10, ljudi starije dobi posebno su ugroženi njegovim nedostatkom.

Zbog povećane potrebe za stvaranjem stanične energije (ATP-a), znantnu korist od dodatnog uzimanja koenzima Q10 imaju i sportaši. Na žalost, koenzim Q10 teško se apsorbira i slabo je bioraspoloživ. Koristeći patentiranu, zaštićenu Nutri Nano tehnologiju, Solgar je osigurao značajno povećanje bioraspoloživosti, apsorpcije i učinkovitosti koenzima Q10 tako što ga je uklopio u ambifilne micele veličine 30 nm. Stoga je mehanizam apsorpcije Nutri-Nano Co Q-10 prirodan proces, identičan apsorpciji masti koja se uobičajeno unosi hranom. Ova napredna tehnologija nagrađena je Frost & Sullivan 2006. Excellence in Technology Award, na polju povećanja topljivosti tvari u funkcionalnoj hrani i dodacima prehrani. Istraživanje je pokazalo da Solgarov Nutri-Nano Co-Q10 ima tri puta veću bioraspoloživost od koenzima Q10 u prahu i dva puta veću bioraspoloživost od koenzima Q10 u uljnoj bazi. To znači da će korisnici Solgar Nutri-Nano Co-Q10 kapsula dobiti koenzim Q10 najveće i najbrže moguće bioraspoloživosti.

  • bez šećera, soli i škroba
  • proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja

Pakovanje: 50 kapsula

Primjena: 1 kapsula dnevno, uz obrok

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna kapsula): Nutri-Nano™ koenzim Q10 (ubikinon) 30mg.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: SOLGAR, NUTRI NANO Co Q10, KOENZIM Q10, ENERGIJA, SPORT, SPORTISTI, SUPLEMENTI