Proizvođač: HEMOFARM
Šifra artikla: 12683
Raspoloživost: Nije na zalihi

Cijena:

16.00 KM

Količina

ProbioKid immuno® D3, prašak za oralnu upotrebu je dodatak prehrani sa vitaminom D3, fruktooligosaharidima i 15 milijardi korisnih bakterija mliječno-kiselinskog vrenja: Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium infantis i Bifidobacterium bifidum (namijenjen imunitetu).

Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnoj mišićnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zuba. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema kod djece i potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece.

Fruktooligosaharidi su oligosaharidi fruktana dobijeni iz inulina  nesvarljivi su sastojak hrane, koji ne podliježe digestiji u tankom crijevu.

ProbioKid immuno® D3 je prvenstveno dodatak prehrani djece, jer su razvoj i jačanje imunog sistema najintenzivniji u prvim godinama života. Preporučuje se preventivno svakom djetetu, za jačanje imuniteta i očuvanje opšteg dobrog stanja organizma, a posebno djeci sa atopijskom konstitucijom, sklonoj alergijama, djeci sklonoj čestim infekcijama, koja kreću u kolektiv (obdanište) ili često primaju antibiotike.

Primjena ProbioKid immuno® D3 se savjetuje, takođe, u vrijeme ljetnih mjeseci, prilikom promjene sredine i načina ishrane, prije i za vrijeme godišnjih odmora, kada se crijevne infekcije i porlivi češće javljaju.

Savjetuje se uzimanje i uz oralnu antibiotsku terapiju, jer sprečava narušavanje prirodnog balansa crijevne mikroflore i doprinosi njenom obnavljanju.

Mogu ga preventivno koristiti i trudnice u trećem tromjesečju, zbog jačanja svog imuniteta i imuniteta bebe, kao i majke koje doje.

Pakovanje: 10 kesica sa po 1,5g praška

Primjena: Sadržaj kesice se rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku po želji i popije neposredno prije, ili u toku obroka. Preporučena primjena je jedna kesica dnevno, a za postizanje optimalnog efekta treba ga uzimati tijekom perioda od nekoliko uzastopnih mjeseci. U slučaju akutne crijevne infekcije, savjetuje se uzimanje do 2 kesice dnevno.

Kada se ProbioKid immuno® D3 uzima uz oralnu antibiotsku terapiju, treba ga uzeti 2 sata poslije primjene doze antibiotika.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DODATAK PREHRANI, ZDRAVLJE DJETETA, VITAMIN D, IMUNITET, PROBAVA, RAST I RAZVOJ, ZDRAVLJE KOSTIJU, OLIGOSAHARIDI, ALERIGJE, CRIJEVNE INFEKCIJE