Proizvođač: OLIMP LABS
Šifra artikla: 14576
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

11.40 KM

Količina

Gold-Vit® D3 Baby – dijetetska hrana za posebne medicinske svrhe. Preparat sadrži vitamin D, neophodan za pravilan rast i razvoj dječijih kostiju i mineralizaciju zuba.

Nadalje, vitamin D pomaže u održavanju adekvatnog nivoa kalcija u krvotoku i potiče pravilnu apsorpciju/upotrebu kalcija i fosfora. Količine vitamina D proizvedene kao rezultat endogene sinteze su podvrgnute značajnim fluktuacijama u zavisnosti od izlaganja sunčevoj svetlosti; stoga je njegova dostupnost ograničena, posebno u jesen i zimu.

Epidemiološka istraživanja pokazuju da je nedostatak vitamina D uobičajen u zemljama srednje Evrope. U skladu sa preporukama stručnjaka, vitamin D treba davati od prvih dana života, bez obzira na režim ishrane novorođenčeta (majčino mlijeko, modifikovano mlijeko)*. Gold-Vit® D3 Baby preparat osigurava da je potreba djeteta za vitaminom D u skladu sa ovakvim smjernicama u potpunosti zadovoljena.

Preparat je namijenjen kao dodatak prehrani novorođenčadi (uključujući prijevremeno rođenu djecu), bez obzira na režim ishrane, počevši od prvog dana života do 12 mjeseci života i dojenčadi do 12 mjeseci starosti, a koristi se kao profilaksa rahitisa, kao i tokom rizika od nedostatka vitamina D.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Sadržaj 1 twist-off kapsule dnevno (400 IU vitamina D3) ili druga doza koju preporučuje ljekar. Dajte proizvod tokom obroka. Okrenite i povucite vrh kapsule. U slučaju poteškoća s otvaranjem kapsule, odrežite vrh. Iscijedite sadržaj kapsule direktno u bebina usta, na kašičicu ili u obrok (npr. cijeđeno majčino mlijeko ili žitarice za bebe). Bacite kapsulu. Vodite računa da beba ne proguta kapsulu.

Uslovi skladištenja: Čuvati u suhim prostorijama, na sobnoj temperaturi, u dobro zatvorenim posudama. Čuvati van domašaja male djece.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: OLIMP LABS, ZDRAVLJE DJETETA, VITAMIN D, KOSTI, ZUBI, KALCIJ, FOSFOR, RAST I RAZVOJ, BEBE

Slični artikli