Proizvođač: OLIMP LABS
Šifra artikla: 14575
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

15.90 KM

Količina

Gold-Vit C® 500 Plus je dodatak ishrani koji sadrži patentiranu formulu vitamina C nove generacije – PureWay-C®

Proizvod je kompleks mikrokapsula L-askorbinske kiseline i prirodnih biljnih voskova (metabolita masnih kiselina) obogaćenih citrusnim bioflavonoidima, koji podržavaju imuni sistem, i pogodan je za želudac.

Proizvod je namijenjen za upotrebu u vrijeme smanjenog imuniteta (jesensko-zimska sezona), povećane potrebe za C (zbog stresa, pušenja ili starosti), intenzivne fizičke aktivnosti i kao preventiva.

Vitamin C je neophodan našem organizmu jer:

  • doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sistema tokom i nakon intenzivnih fizičkih vježbi (povoljan učinak postiže se dnevnim unosom od 200 mg uz preporučeni dnevni unos vitamina C).
  • doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, kože i zuba
  • doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema
  • doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • doprinosi smanjenju umora
  • povećava apsorpciju željeza

Gold-Vit C® 500 Forte je visoko resorptivni i bogat izvor vitamina C koji u kombinaciji sa ekstraktom bioflavonoida citrusa stvara jedinstveni vitamin C kompleks [PureWay-C®] najvišeg kvaliteta.

Najnovija naučna istraživanja pokazala su prednosti ovog ultra-inovativnog oblika vitamina C u obliku metabolita masnih kiselina (PureWay-C®) u odnosu na oblike vitamina C koji su već dostupni na tržištu – askorbinska kiselina, kalcijum askorbat i kalcijum askorbat/ treonat (Ester-C®). Ovaj inovativni oblik vitamina C apsorbira se znatno brže, pokazujući izuzetno korisnu kinetiku. Metaboliti masnih kiselina vitamina C (Pure Way-C®) izuzetno brzo prelaze iz gastrointestinalnog trakta u krvotok, odakle se aktivni vitamin C može lako distribuirati u ćelije.

Ono što razlikuje metabolite masti od drugih oblika vitamina C je i antioksidativni kapacitet PureWay-C® i njegova sposobnost uklanjanja slobodnih radikala. Sposobnost uklanjanja slobodnih radikala ispitana je putem analize nivoa smanjenja DPPH, što je omogućilo procjenu koliko su efikasni metaboliti masti vitamina C u borbi protiv slobodnih radikala.

Dokazano je da je PureWay-C® mnogo jači antioksidans od Ester-C® i mnogih vrsta uobičajenih namirnica. Treba naglasiti da PureWay-C® nije samo proizvod najboljeg kvaliteta, već i onaj koji se najbrže apsorbuje u organizmu. To je jedini oblik vitamina C koji je prošao tako detaljno naučno istraživanje.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Preporučena upotreba 1 kapsula dnevno nakon glavnog obroka ili po preporuci ljekara.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: OLIMP LABS, UMOR, DODATAK PREHRANI, VITAMIN C, IMUNITET, STRES, HRSKAVICA, KOLAGEN, ENERGIJA, IMUNI SISTEM

Slični artikli