Proizvođač: ABELA PHARM
Šifra artikla: 2010011
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

17.50 KM

Količina

Čuvar Vaših arterija.

ARTEROprotect forte ® kapsule su dijetetski suplement namijenjen održavanju i unapređenju zdravlja kardiovaskularnog sistema.

  • Sprječava i smanjuje kalcifikaciju
  • Vraća elastičnost i prohodnost krvnih sudova
  • Smanjuje sljepljivanje trombocita
  • Reguliše nivo holesterola u krvi

ARTEROprotect® kapsule su dijetetski suplement koje u sebi sadrži:  Vitamin K2 i monakolin K iz ekstrakta crvenog pirinča, vitamin C i tiamin.

Vitamin K2 – MK7 iz proizvoda ARTEROprotect® FORTE doprinosi smanjenju kalcifikacije arterija. Sve veći broj studija, pa između ostalih i velika Roterdamska studija koja je trajala punih 10 godina, pokazuju da upotrebom vitamina K2-MK7 možemo smanjiti arterijsku kalcifikaciju. Upotreba vitamina K2-MK7 može pomoći i da se poboljša elastičnost kalcifikovanih krvnih sudova i na taj način dodatno smanji rizik za nastanak srčanog i moždanog udara.

Suvi ekstrakt crvenog pirinča iz proizvoda ARTEROprotect® FORTE sadrži niz sastojaka koji mogu pomoći u regulaciji nivoa holesterola.

Vitamin C iz proizvoda ARTEROprotect® Forte doprinosi zaštiti krvnih sudova tako što podstiče stvaranje kolagena kojim se popravljaju oštećenja nastala na krvnim sudovima. Istovremeno otklanja i slobodne radikale i toksine iz organizma.

Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca.

Pakovanje: 20 kapsula

Primjena: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Upozorenja: Nije namienjeno trudnicama, dojiljama, osobama sa oboljenjima jetre, bubrega, mišića, osobama sa preosjetljivošću na statine, nelječenim hipotireoidizmom ili povišenim nivoom transaminaza. Osobe koje su na terapiji statinima, varfarinom, hemofiličari i osobe koje čekaju na operaciju ne bi trebalo da uzimaju ovaj preparat.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ARTEROPROTECT, VITAMIN K, HOLESTEROL, KARDIOVASKULARNI SISTEM, SRCE, KRVNI SUDOVI, JETRA, ABELAPHARM