Kategorije
media

Nošenje zaštitnih maski postala je naša normalna svakodnevnica, međutim sa njima stigle su i dodatne akne.

Ovaj problem sigurno nije dobrodošao nikome a specijalno osobama koje su i ranije vodile bitku sa navedenim problemom.
Samim tim, dajemo par savjeta za rješavanje navedenog problema kože koji je uzrokovan dodatnim faktorom:''zaštitna maska''.

Prije svega, bitno je da masku ne koristite više puta. Jednokratne maske koristite na pravilan način te nakon višesatne upotrebe, odložite je u mjesto predviđeno za bacanje istih.


Birajte maske koje su urađene od materijala koji neće izazvati dodatne iritacije.

Savjetujemo da njegu lica svedete na što nježniji i i oprezniji način. Zbog toga donosimo par savjeta za svaku problematičnu kožu u ovom periodu.

Birajte proizvode koji su lagane, gel teksture i proizvode koji nemaju u sebi tzv. ''SLS'' sastojak.

Lice čistite ujutro i navečer blagim, PH5 neutralnim proizvodima koji će blago djelovati na Vaše lice. Očistiti će ga, a neće izazvati dodatno isušivanje i probleme.

Predlažemo da nakon čišćenja lica nanosite tonik na lice, koji će stvoriti ''zaštitni film'' na Vašem licu i spriječiti prolazak raznih bakterija i mikroorganizama do pora na Vašem licu.

Prije samog korištenja maske, nanijeti tanki sloj hidratantne kreme te sačekati da se ista upije 10 do 15 minuta, a navečer nakon čišćenja lica preporučljivo je nanijeti bogatu hidratantnu kremu.


Ključni faktor trenutno jeste hidratacija, jer nošenjem maske svakodnevno, dovodimo kožu do stepena dehidratacije, a koža koja nema dovoljno ''zdrave'' vlage je glavni medijator za razvoj raznih kožnih problema.

Sedmične pilinge obavezno izbjegavati. Trenutno je dovoljno uraditi dva do tri pilinga mjesečno birajući što laganiju 'pijesak teksturu' uz obaveznu hidrataciju nakon toga.

Izbjegavajte korištenje ruževa i sjajila za usne koji će izazvati moguće lijepljenje usta na masku.
Koristite labela ili serume za njegu usana.

Ukoliko dođe do upalnih procesa na koži u vidu akni i bubuljica koristite kreme na bazi ''Niacinamida'' koji će djelovati protivupalno i antibakterijski.

Čuvajte svoju kožu i zdravlje na adekvatan način.

Povezani članci
Povezani artikli
Komentari: 0

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena*