Proizvođač: SOLGAR
Šifra artikla: 14437
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

68.90 KM

Količina

SOLGAR Balance Rhodiola Complex je sinergijska formulacija adaptogenih biljaka i nutrijenata koji pružaju sveobuhvatnu zaštitu organizmu od stresa.

Sadrži ekstrakt korijena crvene rodiole, pantotensku kiselinu, magnezij bisglicinat, Ester -C®, ekstrakt korijena sibirskog ginsenga, flavonoide, L-tirozin, ekstrakt korijena sladića, ekstrakt rimske kamilice, prah listova špinata, niacin, kelp, prah sjemenki obične buće, prah listova kupusa, prah cvijeta brokule, vitamin B6, ekstrakt listova ružmarina i ekstrakt ploda višnje.

Ekstrakt korijena crvene Rodiole (Rhodiola rosea) - Rhodiola rosea klasificirana je kao adaptogen zbog svoje sposobnosti povećavanja otpornosti organizma na fizičke, kemijske i biološke stresore, dok ima ulogu i u „normalizaciji rada organizma“. Studije pokazuju da rodiola može pomoći tijelu u uravnoteženijem upravljanjustresnim situacijama, a istraživanje provedeno na pojedincima koji pate od umora povezanog sa stresom utvrdilo je da suplementacija rodiolom smanjuje kortizol u slini, smanjuje umor povezan sa stresom i poboljšava koncentraciju.

Ekstrakt korijena sibirskog ginsenga (Eleutherococcus senticosus) - Sibirski ginseng povećava toleranciju organizma na jake stresore, regulirajući proizvodnju i izlučivanje bubrežnih hormona.

Ekstrakt korijena sladića (Glycyrrhiza glabra) - Glicirizin, spoj koji se nalazi u sladiću, metabolizira se u gliciretinsku kiselinu u crijevima. Istraživanja pokazuju da gliciretinska kiselina neutralizira učinke nedostatka hormona nadbubrežne žlijezde.

Ekstrakt rimske kamilice (Chamaemelum nobile) - Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje stresa i tjeskobe. Osim toga pojačava osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Magnezij bisglicinat - Magnezij djeluje sinergistički s pantotenskom kiselinom, vitaminom C, vitaminom B6 i cinkom na zdravlje nadbubrežne žlijezde i sintezu hormona stresa.

Pantotenska kiselina - Pantotenska kiselina (vitamin B5) je prekursor koenzima A koji je potreban za sintezu različitih hormona, muključujući i hormone nadbubrežne žlijezde.

L- Tirozin - Prilikom stanja stresa naša nadbubrežna žlijezda izlučuje katekolamine (adrenalin, noradrenalin i dopamin). Ovi hormoni sintetiziraju se iz aminokiseline tirozin, a kod dugotrajnog stresa rezerve se iscrpljuju.

Pakovanje: 60 kapsula

Primjena: Uzima se 1 kapsula na dan, uz obrok.

Napomena: Ne preporučuje se osobama s poremećajem kardiovaskularnog sistema, s poremećajem funkcije štitnjače, trudnicama, dojiljama i djeci. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina.

Ne preporučuje se uzimanje duže od 2 sedmice u kontinuitetu. Izbjegavajte ovaj proizvod ako ste alergični na ambroziju ili biljke iz porodice glavočika.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: SOLGAR, DODATAK PREHRANI, KONCENTRACIJA, STRES, CIRKULACIJA, GINSENG, RODIOLA, PANTOTENSKA KISELINA