Proizvođač: HEMOFARM
Šifra artikla: 9544
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

16.00 KM

Količina

Imunocink ® predstavlja optimalnu kombinaciju vitamina C i cinka.

Cink doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, doprinosi normalnom metabolizmu ugljenih hidrata i doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.

Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema za vrijeme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti i doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Imunocink za odrasle preporučuje se kao svakodnevni dodatak ishrani kod jačanja odbrambenih sposobnosti organizma kao i kod povećanih potreba za cinkom i vitaminom C koje imaju sportisti, adolescenti, starije osobe, vegetarijanci, dijabetičari, osobe izložene fizičkom i psihičkom stresu.

Dodatke ishrani sa cinkom najbolje je uzimati par sati prije ili nakon glavnog obroka kako se ne bi ometala apsorpcija i to najbolje sa vodom, nikako sa mlijekom, kafom ili drugim napitcima sa kofeinom. Takođe ovi dodaci ishrani treba da se uzimaju odvojeno i od proizvoda koji sadrže kalcijum i željezo jer smanjuju njegovu apsorpciju. Apsorpciju cinka mogu smanjiti i neki lijekovi (ACE inhibitori, diuretici te antacidi).

Pakovanje: 60 tableta za žvakanje

Primjena: Preporuka je da se uzima jedna tableta na dan, poslije obroka. Tabletu treba sažvakati ili otopiti u ustima.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: HEMOFARM, IMUNITET, VITAMIN C, CINK, IMUNI SISTEM, UMOR, ISCRPLJENOST, FIZICKA AKTIVNOST

Slični artikli