Proizvođač: HEMOFARM
Šifra artikla: 9190
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

12.40 KM

Količina

Imunocink ® za djecu predstavlja optimalnu kombinaciju vitamina C i cinka.

Cink doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj kognitivnoj fuknciji i doprinosi normalnoj sintezi proteina.

Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema za vrijeme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti i doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Imunocink za djecu preporučuje se kao svakodnevni dodatak ishrani djeci sa oslabljenom prirodnom otpornosti organizma, djeci sklonoj čestim infekcijama, za zdrav rast i razvoj djece koja kreću ili se nalaze u kolektivu.

Dodatke ishrani sa cinkom najbolje je uzimati par sati prije ili nakon glavnog obroka kako se ne bi ometala apsorpcija i to najbolje sa vodom, nikako sa mlijekom, kafom ili drugim napitcima sa kofeinom. Takođe ovi dodaci ishrani treba da se uzimaju odvojeno i od proizvoda koji sadrže kalcijum i željezo jer smanjuju njegovu apsorpciju. Apsorpciju cinka mogu smanjiti i neki lijekovi (ACE inhibitori, diuretici te antacidi).

Pakovanje: 60 tableta za žvakanje

Primjena: Djeci starijoj od 3 godine preporučuje se jedna tableta na dan, poslije obroka. Tabletu treba sažvakati ili otopiti u ustima.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: HEMOFARM, IMUNITET, VITAMIN C, CINK, IMUNI SISTEM, DJECA, ZDRAVLJE DJETETA