Proizvođač: DERMEDIC
Šifra artikla: 11917
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

23.45 KM

Količina

Linum Emolient Formula za dubouku ishranu tijela - proizvod za njegu tijela sa više sastojaka koji njeguju i hidriraju kožu. 

  • Smiruje 6 simptoma hronično suhe i atopične kože, uključujući pruritus
  • Obnavlja i jača lipidnu barijeru
  • Obnavlja i hrani kožu

Cicalinum™ je patentirani inovativni kompleks sa klinički dokazanom učinkovitošću. Kompleks je razvijen na bazi tehnološki najnaprednijih sastojaka. Obnavlja fiziološku ravnotežu mikrobioma kože i umiruje 6 simptoma atopične kože: pruritus, iritaciju, napetost, suhoću, crvenilo i hrapavost. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji glicerina i aktivnih sastojaka lipida, koji su kompatibilni sa strukturom epidermalnih ćelija, formula za tijelo vraća optimalnu ravnotežu međućelijskih lipida. Pored toga, obnavlja ispravnu kohezivnost epidermalne hidrolipidne barijere, efikasno popravljajući slojeve barijera koji štite od vanjskih nadražaja. Formula za tijelo učinkovito sprječava širenje mikroorganizama ili alergena kroz epidermis, čime se sprječavaju upale i iritacije kože.

Vitamin E i kakao puter, sadržani u proizvodu, umiruju upale koje su često prisutne na veoma suhoj i atopičnoj osjetljivoj koži. 

Proizvod smanjuje transepidermalni gubitak vode (TEWL) i intenzivno podmazuje kožu. 

Obnavlja i hrani epidermis osiguravajući njegov pravilan rad. Ublažava simptome suhe kože i atopijskog dermatitisa, kao i rizike od recidiva. 

Preporučena za intenzivnu hidrataciju hronično suhe i atopične kože, pogodna i u slučaju ekcema, psorijaze ili pruritusa

Pakovanje: 225ml 

Primjena: Nanijeti tanak sloj kreme ravnomjerno na kožu, ostaviti da se upije. Pogodan je i kao posebna njega za ruke, noge, laktove, članke ili koljena.  

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: DERMEDIC, LINUM, OBNAVLJAJUĆA KREMA, SUHA KOŽA, ATOPIJSKI DERMATITIS, IRITACIJE, EKCEM, PSORIJAZA, PRURITUS, NJEGA TIJELA, VITAMIN E, KAKAO PUTER, HRAPAVA KOŽA