Proizvođač: HEMOFARM
Šifra artikla: 11849
Raspoloživost: Na zalihi

Cijena:

15.50 KM

Količina

Alphalipoin forte je dodatak ishrani koji sadrži alfa-lipoinsku kiselinu, supstancu sa snažnim antioksidantnim dejstvom.

Alfa-lipoinska kiselina ima sposobnost da neutralizuje slobodne radikale i štiti ćelije od njihovog štetnog djelovanja.

Preporučuje se kod već postojećih oštećenja perifernih nerava izazvanih povređivanjem, neadekvatnom ishranom, uzimanjem većih količina alkohola, oksidativnim stresom usljed poremećaja metabolizma glukoze kod šećerne bolesti.

Kapsule Alphalipoin forte su otporne na dejstvo želudačne kiseline tako da će se alfa-lipoinska kiselina iz njih osloboditi tek u crijevima. Na ovaj način je omogućeno i osobama koje osjećaju nelagodu i mučninu pri uzimanju preparta u običnim kapsulama, da uzimaju preparat prije jela, kada se i postižu najbolji rezultati.

1 kapsula sadrži:

Alfa-lipoinska kiselina 300mg.

Pakovanje: 30 kapsula

Primjena: Odrasli i djeca starija od 14 godina: 1 kapsula dnevno, pola sata prije jela. Kod postojanja povećanih potreba za alfa-lipoinskom kiselinom, o načinu primjene posavjetovati se sa ljekarom.

Napomena: Alfa-lipoinsku kiselinu ne treba uzimati istovremeno sa mlijekom i mliječnim proizvodima, kao ni sa hranom i preparatima koji sadrže kalciju, magnezijum, cink ili gvožđe jer može doći do smanjenja dejstva.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
Sigurnosni kod

Oznake: ALFALIPOINSKA KISELINA, DODATAK PREHRANI, SAMOLIJECENJE, OKSIDATIVNI STRES, SLOBODNI RADIKALI

Slični artikli